Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Γαλλία: 10 χρόνια φυλακή στους χορτοφάγους που άφησαν το μωρό τους να πεθάνει από την πείνα

10 χρόνια κάθειρξη αναμένεται να καταδικαστεί το ζευγάρι των χορτοφάγων που άφησε το 11 μηνών βρέφος του να πεθάνει από έλλειψη τροφής , μετά από αίτημα εκπροσώπου της εισαγγελίας στη βόρεια Γαλλία.
"Βρίσκεστε εδώ για να δηλώσουμε ότι τον 21ο αιώνα ένα παιδί δεν μπορεί να πεθάνει από πείνα χωρίς να αντιδράσουν οι γονείς του", δήλωσε η αντιεισαγγελέας Αν-Λορ Σαντρετό.
Η μικρή Λουίζ πέθανε στις 25 Μαρτίου 2008 στο σπίτι των γονιών της, Σερζίν και Ζοέλ Λε Μοαλιγκού. Οι γονείς της ανήσυχοι για την αδυναμία του παιδιού κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία απλά διαπίστωσε τον θάνατο του παιδιού.
Το κοριτσάκι είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ κιλών που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών. Στη νεκροψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε πως το βρέφος είχε έλλειψη βιταμινών Α και Β12, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται "να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία".
Ο Στεφάν Ντακό, δικηγόρος της μητέρας, δήλωσε: “Οι γονείς υιοθέτησαν αυτή τη διατροφή από τη στιγμή που είδαν μια εκπομπή στην τηλεόραση για τη μεταφορά των ζώων στα σφαγεία”.
Το ζευγάρι έχει και μια μεγαλύτερη κόρη, ηλικίας 12 ετών, που δεν παρουσίαζε παρόμοιες ελλείψεις στον οργανισμό της εκείνη την εποχή.
Σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα Σαντρετό οι πεποιθήσεις του ζευγαριού υπερίσχυσαν της αγάπης τους στο μωρό, καθώς προτιμούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα και με συμβουλές που αντλούσαν από τα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα