Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η Λ. Κατσέλη παρουσίασε το περιφερειακό σχέδιο στήριξης της εργασίας σήμερα στην Τρίπολη εν μέσω μεγάλων αντιδράσεων


Οι μεγάλες αντιδράσεις για την κυβερνητική πολιτική και την ανεργία δεν πτόησαν σήμερα την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη που επισκέφθηκε την Τρίπολη όπου συνοδευόμενη από το βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους κοινωνικούς φορείς.
Στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης η υπουργός Εργασίας παρουσίασε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την στήριξη της εργασίας στην Πελοπόννησο και υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το οποίο καλύπτει δύο δράσεις για την στήριξη της απασχόλησης με 23 εκ. ευρώ, που θα εκχωρηθούν στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή. Η κα Κατσέλη σημείωσε ότι το Περιφερειακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις, την Κοινωνική Εργασία σε συμπράττοντες φορείς, που μπορεί να είναι Δήμοι, Περιφέρεια, νομικά τους πρόσωπα και επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου, που ασκούν νόμιμη δραστηριότητα κοινωφελούς χαρακτήρα, αλλά και φορείς μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα όπως σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργατικά κέντρα, με στόχο την απασχόληση 4.500 ανέργων της περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Η δεύτερη δράση είναι το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που αφορά την στήριξη της εργασίας με 10 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω δράσεων κατάρτισης, εξειδίκευσης στελεχών, δικτύωσης επιχειρήσεων, συμβουλευτική υποστήριξη, αλλά και ενίσχυσης της κοινωνικής υποστήριξης ωφελουμένων ανέργων.

Τα προγράμματα αυτά είπε η υπουργός «δεν αποτελούν πανάκια, βάζουν ανάχωμα στην ανεργία και στηρίζουν τον οικονομικό και κοινωνικό τομέα της απασχόλησης». Προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε να επιδοτήσουμε ανέργους, θέλουμε να επιδοτήσουμε την απασχόληση» και σημείωσε ότι στην Αρκαδία μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ διατήρησης θέσεων εργασίας που καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές, τους δύο προηγούμενους μήνες διατηρήθηκαν 1.017 θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα