Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κυπαρισσία:Με βαριοπούλα και όπλα «χτύπησαν» στην Εθνική Τράπεζα εχθές...

Συνελήφθησαν οι δύο Ρουμάνοι που «χτύπησαν» βενζινάδικο  στα Φιλιατρά
Με μεγάλη βαριοπούλα και μακρύκαννα όπλα «χτύπησαν», λίγο μετά τις 2.30 χθες το μεσημέρι, τρεις άγνωστοι δράστες στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στην πλατεία της Κυπαρισσίας, με λεία περίπου 2.000 ευρώ.
Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, σταμάτησαν στο δρόμο δίπλα στην τράπεζα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ένα μαύρο Volkswagen Golf, και με γρήγορες κινήσεις, ο ένας με μια μεγάλη βαριοπούλα έσπασε την εσωτερική γυάλινη πόρτα του καταστήματος και αμέσως ο δεύτερος, που τον ακολουθούσε, με την απειλή μακρύκαννου όπλου απαίτησε από τους υπαλλήλους χρήματα. Ο τρίτος συνεργός τους, έχοντας όπλο στο χέρι, φυλούσε «τσίλιες» στη γωνία έξω από την τράπεζα, δίπλα στο Ι.Χ.Ε.
Εκείνη την ώρα, στην τράπεζα ήταν ελάχιστοι πελάτες – πολίτες και οι υπάλληλοι. Ο δράστης που κρατούσε το όπλο, το προέταξε σε υπάλληλο ζητώντας του «τα λεφτά». Φοβισμένοι, αλλά χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους, οι υπάλληλοι έδωσαν στους δράστες τα χρήματα που ήταν στον γκισέ και αυτοί, μαζί με το συνεργό τους, επιβιβάστηκαν στο μαύρο Golf και ετράπησαν σε φυγή από την οδό 25ης Μαρτίου.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έσπευσε, εξαπολύοντας, παράλληλα, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ ίσως ο ένας φορούσε κράνος. Οι δύο που μπήκαν στην τράπεζα μιλούσαν καλά ελληνικά και ήταν ψηλού αναστήματος και αδύνατοι. Σύμφωνα με τις περιγραφές, και ο τρίτος, που περίμενε απέξω, ήταν ψηλός και αδύνατος.
Αυτόπτες μάρτυρες
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Άκουσα το θόρυβο από την τζαμαρία της πόρτας που έσπασε, πλησίασα λίγο και είδα δύο μαυροντυμένους μέσα στο κατάστημα και έναν στη γωνία με όπλο… Φοβήθηκα και απομακρύνθηκα προς την καφετέρια πιο δίπλα», μας είπε πολίτης που είδε τη ληστεία.
«Στον πεζόδρομο είχε παρκάρει ένα τζιπ κόκκινο και από πίσω ένα Golf μαύρο. Κατεβαίνουν από το Golf τρία άτομα με κουκούλες, ίσως ο ένας να φορούσε κράνος, δεν είδα καλά. Ο πρώτος κρατούσε βαριοπούλα και οι δύο όπλα… Η μηχανή του αυτοκινήτου ήταν αναμμένη, νομίζω. Βγήκαν, και οι δύο πήγαν στην τράπεζα, ενώ ακούσαμε το θόρυβο από την τζαμαρία. Καθόμουν με άλλα παιδιά στο πεζοδρόμιο σε παρακείμενη καφετέρια και φοβηθήκαμε. Σε πολύ λίγο βγήκαν από την τράπεζα, μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν προς τα κάτω και χωρίς να αναπτύξουν ταχύτητα, πέρασαν την πλατεία…» μας είπε ο Λ.Κ. που είδε το περιστατικό.
«Αντιλήφθηκα ότι κάτι γίνεται και είδα τη φάση που ο ένας φυλούσε εδώ έξω, στη γωνία» μας είπε η Π.Σ. από το περίπτερο, ελάχιστα μέτρα από το σημείο που είχε σταματήσει το όχημα των δραστών και πρόσθεσε: «Ήταν ψηλός, αδύνατος, με μαύρα ρούχα και κουκούλα, αυτός που είδα εδώ έξω. Φοβήθηκα και πήγα προς τα κάτω, στην καφετέρια, που ήταν κόσμος, Κάτι παιδάκια που έπαιζαν, τους είδαν και μου μιλήσανε, με τραβήξανε να δω. Είδα και τρέξαμε προς τα κάτω, προς την καφετέρια. Όλα έγιναν σε πολύ λίγα λεπτά και τους είδα, μετά, να μπαίνουν στο αυτοκίνητο…».
Με το που έγινε γνωστό το περιστατικό, έξω από την τράπεζα συγκεντρώθηκε κόσμος και συγγενείς των υπαλλήλων που ρωτούσαν να μάθουν τι έγινε και πώς είναι οι άνθρωποί τους, συγκλονισμένοι από τη ληστεία, μέρα μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Κυπαρισσίας, ενώ με μεγάλη προσοχή εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες της τράπεζας και καταστημάτων εκεί γύρω.
Η.Γ.
==============================================================
Φιλιατρά
Συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι που «χτύπησαν» βενζινάδικο 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας συνελήφθησαν οι δύο Ρουμάνοι που με τη μέθοδο της απασχόλησης «χτύπησαν» σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Shell στα Φιλιατρά, αποσπώντας το ποσό των 2.000 ευρώ περίπου.

Γύρω στις 7.30 το απόγευμα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο μάρκας BMW με ιταλικές πινακίδες, πήγαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων για να εφοδιαστούν με καύσιμα. Ο ένας εκ των δραστών μιλούσε με τον ιδιοκτήτη Λεωνίδα Καραβίτη, που ήταν μόνος στο πρατήριο, και ο άλλος, χωρίς να τον αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης, μπήκε στο γραφείο και «άρπαξε» τις εισπράξεις που βρήκε, περίπου 2000 ευρώ. Ακολούθως, έφυγαν με κατεύθυνση την Κυπαρισσία. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου μόλις μπήκε στο γραφείο και είδε πως λείπουν τα χρήματα, ειδοποίησε την Αστυνομία για το συμβάν, δίνοντας πληροφορίες για το όχημα και τους δράστες. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και στο Καλό Νερό έστησαν μπλόκο και συνέλαβαν τους δράστες. Οι συλληφθέντες, τους οποίους αναγνώρισε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων, οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Φιλιατρών, όπου μέχρι αργά το βράδυ διεξαγόταν προανάκριση. 

Η.Γ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα