Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πρόταση να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα για τη Siemens

Τρείς μήνες μετά
Τρεις μήνες μετά την έκδοση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, κατατέθηκε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρόταση με υπογραφές 84 βουλευτών για να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συζήτηση σχετικά με το πόρισμα.Η συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια αφορά μόνον το πόρισμα. Για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται η κατάθεση νέας πρότασης, η οποία κατ’ ελάχιστον πρέπει να υπογράφεται από 30 βουλευτές.
Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας εισηγείτο την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών 7+5 πολιτικών προσώπων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αντιστοίχως. Πρόκειται για τους κκ. Γ.Αλογοσκούφη, Μ.Λιάπη, Ι.Παπαθανασίου, Γ.Βουλγαράκη, Πρ.Παυλόπουλο, Β.Πολύδωρα, Χρ.Μαρκογιαννάκη, καθώς τους κ.κ. Αν.Μαντέλη, Χρ.Βερελή, Ν.Χριστοδουλάκη, Ι.Παπαντωνίου και Α.Τσοχατζόπουλο.
Η ΝΔ είχε καταθέσει δικό της πόρισμα αποδίδοντας «σαφείς πολιτικές ευθύνες» στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ.Σημίτη, τους πρώην υπουργούς του ΠαΣοΚ κκ. Ι.Παπαντωνίου, Α.Τσοχατζόπουλο, Αν.Μαντέλη, Ν.Χριστοδουλάκη, Χρ.Βερελή, Ευ.Μαλέσιο, αλλά και τον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου (ως μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ την περίοδο 2000-2002), παρέχοντας πλήρη κάλυψη στα «γαλάζια» στελέχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα