Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Φλωρίδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει- Ζήτησε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ζήτησε ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, Γιώργος Φλωρίδης. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει η παρούσα κυβέρνηση, υπήρξε επικριτικός με την αποτελεσματικότητα υπουργών και υπήρξε επικριτικός ακόμη και με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Φλωρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ, άναψε «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ.Υπενθυμίζεται ότι τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης και υφυπουργό Οικονομικών κ. Φλωρίδη, είχε προτείνει μαζί με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, ως στελέχη μιας κυβέρνησης «ικανών» σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική συνευθύνη και επέκρινε αμφότερα τα κόμματα εξουσίας που αντί να συζητήσουν προτιμούν να αντιδικούν και να επιρρίπτουν ευθύνες το ένα στο άλλο. Υποστήριξε ότι η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας μάλιστα ότι η κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί από τις προσπάθειες μόνο ενός κόμματος, ούτε από ένα κόμμα που βάλλεται πανταχόθεν.
 «Μία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, θέλει πολιτική στήριξη», τόνισε, αλλά όπως είπε, μέχρι στιγμής η εθνική συνεννόηση δε διαφαίνεται. «Είναι η τελευταία τους ευκαιρία να κάνουν αυτοκριτική για τα 37 τελευταία χρόνια που κυβέρνησαν», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι «αν κάναμε πολιτική συμφωνία, θα ηρεμούσαμε και την κοινωνία, η οποία είναι στη μέση αντιπαράθεσης. Όλοι είναι εναντίον όλων».

 Πάντως, τόνισε ότι η λύση που θα επιλεγεί τελικά για τη χώρα μας, μπορεί να είναι σωτήρια, αλλά είναι επώδυνη.
  Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι πρέπει να επιλέξουμε αν «το τεράστιο εθνικό μας ζήτημα θα το ζήσουμε μαζί με την Ευρώπη ή κόντρα στην Ευρώπη». Ωστόσο, σημείωσε ότι μπορεί οι ευρωπαίοι εταίροι μας να βάζουν πλάτη, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι δική μας.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός, λέγοντας ότι αρχικά «κάτι πήγε να κάνει. Τώρα δε μπορεί να συνεχίσει» ...
Είπε ακόμα ότι όταν ήρθε στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε την Ελλάδα στη χειρότερη κρίση μετά τον εμφύλιο και έχει καταβάλλει πολλές προσπάθειες. Μίλησε όμως για «ακρασία» του πρωθυπουργού (που σημαίνει ότι κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται να το κάνει).
Ο κ. Φλωρίδης πρόσθεσε ότι η μάχη πρέπει να δίνεται συντεταγμένα και όχι μεμψιμοιρώντας και υπογράμμισε πως όλοι όσοι μετέχουν στην κυβέρνηση είναι αναγκαίο να πιστεύουν στην πολιτική της και να συμμετέχουν στην υλοποίησή της. Σχολίασε μάλιστα ότι οι ξένοι βλέπουν μόνο τέσσερις - πέντε υπουργούς να προσπαθούν και να κάνουν τη δουλειά τους.
«Χωρίς επενδύσεις, η Ελλάδα δε θα κάνει βήμα ανάπτυξης» ανέφερε ο βουλευτής αλλά άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σήμερα εφικτό καθώς « στην Ελλάδα πρέπει να ανακηρύσσεται ήρωας όποιος θέλει να επενδύσει», γι΄ αυτό και ζήτησε να αφαιρεθούν όλα τα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα, αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη.

Για το δημόσιο είπε ότι το κράτος δε γίνεται να δουλέψει χωρίς υπαλλήλους και οι επιθέσεις που δέχονται δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά τους κάλεσε να ξεχάσουν λίγο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να δουλέψουν λίγο παραπάνω από το κανονικό.
Σημείωσε ότι αυτός που αποφασίζει είναι ο Πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να λειτουργήσει η κυβέρνηση όπως ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργεί. «Δεν μπορώ να λάβω μέρος σε μια Κυβέρνηση που δεν έχει σχέδιο», απάντησε ωστόσο, ερωτηθείς, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ξεκαθάρισε: «Δεν θα ανατρέψω την Κυβέρνηση, αυτά γίνονται με εκλογές»!
Αναφερόμενος στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή, είπε ότι αν πάμε στη δραχμή θα μεγαλώσει το χρέος μας. Όπως είπε αυτό δε θα σήμαινε επιστροφή στις σκηνές, αλλά επιστροφή στα σπήλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα