Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μετά την έκδοση εντάλματος από τις ανακριτικές αρχές.
Στον πρώην υπουργό αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό ανακριτή που παρέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.
Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εντάλματα και για άλλα πρόσωπα, όχι πολιτικά, που φέρονται να εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Κατά την είσοδό του στο κτίριο της ΓΑΔΑ ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε προς τους δημοσιογράφους ότι "θα τα πούμε μετά τον ανακριτή". Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός αναμένεται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Εν τω μεταξύ, άνδρες του ΣΔΟΕ και αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο γραφείο του πρώην υπουργού στην οδό Ομήρου.
Σημειώνεται ότι την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου για την πλημμεληματική κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», εισηγήθηκε την Μεγάλη Τρίτη στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας Γαληνός Μπρης.
Η εισαγγελική πρόταση αφορά τη δήλωση για το οικονομικό έτος 2009, που υποβλήθηκε το 2010, ενώ ο κ. Μπρης ζητά να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τού πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τα έτη 1998 έως 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα