Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αποκλεισμός Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας από απολυμένους συμβασιούχους

       
ImageΣε αποκλεισμό της εισόδου του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας προχώρησαν χθες το πρωί απολυμένοι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης του Δήμου Τριφυλίας, καθώς παρά τη διαβεβαίωση του δημάρχου, την προηγούμενη εβδομάδα, μέχρι και χθες δεν τους είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.
Οι απλήρωτοι συμβασιούχοι συναντήθηκαν την προηγούμενη Τρίτη με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη, στους οποίους εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες και τα παράπονά τους για τον εμπαιγμό διαρκείας, όπως οι ίδιοι τονίζουν, που υφίστανται από το Δήμο και το δήμαρχο.
Ενώ τους είχε υποσχεθεί πως μόλις βγει η απόφαση θα πάρουν τα λεφτά που τους οφείλει, ακόμη παραμένουν απλήρωτοι. Ο δήμαρχος επικοινώνησε με το υπουργείο και τους είπε ότι του είπαν (σ.σ. από το υπουργείο) πως τις επόμενες μέρες θα σταλούν χρήματα και τότε θα τους καταβάλει τα δεδουλευμένα. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, το Σώμα ομόφωνα έκανε «Αποδοχή ποσού 134.495,96 ευρώ για κάλυψη μισθοδοσίας μερικής απασχόλησης έως 30/04/2012» (που ήταν το δεύτερο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που τέθηκε και συζητήθηκε). Ωστόσο, ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο Δήμος και υποχρεούται, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, να τους καταβάλλει νομιμοτόκως, έχουν πάρει. Σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορήθηκαν από το Δήμο πως θα πληρωθούν μετά από ένα μήνα, στις 10 Αυγούστου. Αυτό τους εξόργισε και χθες προχώρησαν σε διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Δημαρχείου Κυπαρισσίας.
Οι αντιδράσεις και η κινητοποίησή τους, πάντως, έφεραν αποτέλεσμα. Με νέες συνομιλίες τους με το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, εξασφάλισαν υπογεγραμμένο έγγραφο του κ. Σαμπαζιώτη, προς τους ίδιους, όπου αναφέρεται πως ο Δήμος θα στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στην Ανεξάρτητη Αρχή Πληρωμών, ώστε στις 27 Ιουλίου να καταβληθούν στους απολυμένους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης τα δεδουλευμένα των δύο μηνών του 2011 (Μάιο και Ιούνιο) και στις 10 Αυγούστου το επιπλέον ποσό, σύμφωνα με την υπέρ τους (και σε βάρος του Δήμου) τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου, ύστερα από αγωγή 44 συμβασιούχων!
Αναρωτιούνται, όμως, οι συμβασιούχοι: Τόσους ολόκληρους μήνες, τώρα που κινητοποιήθηκαν ανέκυψε το θέμα με την Α.Α.Ε.; Δεν είχαν κάνει τίποτα από το Δήμο για να πάρουν τα χρήματά τους, άραγε; Τους κορόιδευαν;
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα