Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σε λεπτή κλωστή το ΠΑΣΟΚ θεμα ηγεσίας στην ΚΟ; Παρασκήνιο , διαγραφές, διαβουλεύσεις και συμφωνίες …

Pomis sted by egiakoumis
Όλα τα σενάρια που συζητούν βουλευτές ρίχνει το γάντι ο Βενιζελος στους επικριτές του.
Σε βαθύ προβληματισμό βρίσκεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος μετά τα οσα εγιναν στη βουλη απο τους βουλευτες του που ψήφιζαν αλλα των αλλων. Που δεν τήρησαν κομματικές γραμμες, που εγραψαν στα υποδήματα τους την Ιπποκρατους. Το κλιμα αυτο εχει προβληματίσει εντονα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποιος λεει σε συνομλιητές του, οτι δεν μπορει πλεον να ελέγξει κανεναν βουλευτη ενω εχουμε μπροστα μας κρισιμες ψηφοφορίες για τα μετρα στη βουλη. Δεν μπορουμε να επιβληθουμε σε κανεναν ελεγε μετα την ψηφοφορία σε συνεργάτες του και επειδη συμβαίνουν ολα αυτα, συγκάλεσε εκτακτως την ΚΟ του κομματος του οπως ηδη σας εχουμε ενημερώσει απο νωρις..
Με αφορμή την εκτακτη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, αρχισαν μεταξυ τους βουλευτες να συζητούν για το ποιανθα ειναι η σταση τους και για το τι θα κανουν. Τα κινητα τηλεφωνα πηραν φωτια και συζητούν απο το μεσημερι και μετα, ολα τα σεναρια ακομη και τα πλεον ακραία που προκαλούν ραγδαίες εξελιξεις στο εσωτερικο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζελος εχει καταλαβει οτι τα μετρα δεν θα περάσουν απο τους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ τοσο ευκολα στην ψηφοφορία στη βουλη, το συνάντησε πολυ εντονα σημερα στις ψηφοφορίες που εγιναν για τα αρθρα και τις αποκρατικοποιήσεις, που ο ιδιος φυσικα δεν προσήλθε να ψηφισει προκαλώντας πολλες συζητησεις. Ο λογος που δεν προσηλθε να ψηφισει το μετρο για τις αποκρατικοποιησεις και τα υπόλοιπα αρθρα , ενω χθες ειχε γινει ολοκληρη συζητηση και με τον κ. Στουρναρα, και με τον κ. Σαμαρα, ειναι οτι εχει ενοχληθει σφοδρα απο τον πρωθυπουργο, για τη χθεσινη στάση του στις διαπραγματεύσεις. Που εκλεισε το θεμα εκδιδοντας ανακοινωση ενω νωριτερα ειχαν μιλησει και δεν του ειχε πει τιποτα επι του θεματος. Εκτος αυτων ο κ. Βενιζελος σημερα, καταλαβε πολυ καλα οτι υπαρχει μεγαλος κίνδυνος τα μετρα να καταψηφιστουν απο μερίδα βουλευτών του που φαινεται να μην αστειευονται.
Μια απο τις εισηγήσεις που δεχεται ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ ειναι να αλλάξει ριζικά γραμμη και να περασει στην αντίπερα όχθη. Να πάρει δηλαδη αποστάσεις απο την κυβερνηση ακομη και με αποχωρηση του ΠΑΣΟΚ απο αυτη. Το προβλημα ομως ειναι οτι ολα αυτα δεν μπορει να τα κανει ο ιδιος αν κριθεί οτι ετσι πρεπει να γινει και γι αυτο αναζητείται λύση.
Τα σεναρια που συζητουνται ολες αυτες τις ωρες ειναι πολλα. Ενα απο αυτα που ακουγονται ειναι στη σημερινη συνεδρίαση της ΚΟ ο κ. Βενιζελος να ρίξει το γάντι της αμφισβητησης του, καλωντας τους εσωκομματικους του ανριπαλλους ακομη και να τον αλλαξουν απο προεδρο, η να θέσει ο ιδιος θεμα αποχώρησης του απο την ηγεσια του ΠΑΣΟΚ. Αλλοι λενε να την εκβιάσει κιολας.
Με αλλα λογια , να ζητησει ψήφο εμπιστοσυνης λεγοντας στους βουλευτες του , οτι ψηφίζοντας τα μετρα ειναι σαν να μου δείχνετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου.
Αν γινουν ολα αυτα και ερθουν τα πανω κατω στην ιπποκρατους αλλάζοντας ακομη και ηγεσια το κομμα, δεν θα ειχε το ΠΑΣΟΚ καμια υποχρεωση να υποστηριξει τον κ. Σαμαρα και την κυβερνηση του. Ενα αλλο πρόσωπο ειναι σαν να μηδενίζει το κοντέρ.
Σε μια τετοια περιπτωση αν συμβει, τοτε εισέρχεται το ονομα του κ. Σκανδαλιδη με τον οποίο ο κ. Βενιζελος ειχε μαζι του συναντηση για πολυ ωρα στο γραφειο του στη βουλη, και εκτος απο συνεργάτες άμεσοι, ειναι και πολύ καλοι φιλοι. Ο κ. Σκανδαλιδης ειναι ενας απο αυτους που δεν θα ψηφισουν τα μετρα. Συνιστά παραχωρηση εθνικης κυριαρχίας ειπε μολις χθες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομαδας. Παραλληλα ειναι ενας Έξ αυτων που του ειχε εισηγηθεί αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην κυβερνηση , τα μετρα , τους δανειστες και το μνημονιο.
Επομένως λενε μερικοι που στο ΠΑΣΟΚ χρονια τωρα εχουν δει πολλα τα ματια τους, οτι μπορει κατι τετοιο να ειναι ακομη και συμφωνημένο μεταξυ των δύο, και στην ΚΟ αν τεθεί θεμα , οι υποστηρικτές του κ. Βενιζελου να ψηφισουν για πρόεδρο τον κ. Σκανδαλιδη. Οι διεργασίες εντός του ΠΑΣΟΚ ειναι πολυ εντονες και τα σεναρια παραλληλα αρκετα, διοτι οι συζητήσεις που γίνονται μεταξυ των βουλευτών κανεις δεν γνωρίζει που μπορει να καταλήξουν.
Υπαρχει μια μερίδα βουλευτών που λενε οτι η σημερινη τακτικη του ΠΑΣΟΚ ηταν ακομη ενα δείγμα διαλυσής του και γι αυτο δεν πρόκειται να παραμείνουν με σταυρωμένα τα χερια.
Ομως ο κ. Βενιζελος δεν αποκλειεται οπως λενε αλλες πληροφοριες να μην σταθεί ουτε στα θεματα ηγεσίας, ουτε να ρίξει το γάντι στους επικριτές του, ουτε να αφήσει οποιονδήποτε βουλευτη να κανει παιχνιδι. Αντί όλων αυτων , να θέσει κομματικη πειθαρχια και να πει πως οποιος δεν ψηφισει διαγράφεται.
Ο Μιχάλης χρυσοχοίδης που ψήφισε ναι σε ολα, αντιθετα απο τη γραμμη του ΠΑΣΟΚ ειναι ενας στελεχος πρώτης γραμμης που πιστευει οτι πρεπει να ληφθουν αποφάσεις εδω και τωρα. Παραλληλα εργαζεται για τη συνένωση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ εναντι του Τσιπρα και της χρυσής αυγής κανοντας επαφες προς αυτο το σκοπο , ενω υπαρχει και ο κ. Α. Λοβερδος που αναζητά δικους του δρομους εχοντας πάρει και αυτος αποστασεις απο το ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργος υγειας δεν θα ειναι σημερα στη συνδριαση της ΚΟ γιατι θα βρισκεται στη Λειβαδια μαζι με τον κ.Μόσιαλο για να παρουσιάσει το βιβλιο του. Ωστόσο παρακολουθεί στενα τις διεργασίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα