Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Το βλέμμα του Καραμανλή, ο «αξιοκράτης» Κυριάκος και τα «γλυκόλογα» του Τζαμτζή στη Ραχήλ

“ Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί! Πόσω μάλλον δεν το χρησιμοποιούν για να κρεμάσουν άλλους! ”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Της Λουκίας Χουλιάρa
Το άρθρο της Kerin Hope, στους Financial Times, αναφέρεται στις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και επιτίθεται στον πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη- Κωνσταντίνο, λέγοντας: «Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις- ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας θέλει να ''σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν''».Με τη σειρά μου να προσθέσω, ότι ο κύριος Υπουργός, ο οποίος αποτελεί το ζωντανό- απτό παράδειγμα πολιτικού καριερίστα με μοναδικό όπλο την καταγωγή, προσποιείται τον θεμελιωτή της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας! Ο κ Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να διαρρήξει στην πράξη, το φαύλο κατεστημένο, το οποίο προωθεί την κατάληψη θέσεων και θώκων βάσει οικογενειοκρατικών κριτηρίων!
Να ολοκληρώσω τη σκέψη μου παραθέτοντας μια λαϊκή ρήση: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί! Πόσω μάλλον δεν το χρησιμοποιούν για να κρεμάσουν άλλους!
Και ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συντάσσει λίστες με τους μελλοντικούς ανέργους, ο κ. Κώστας Καραμανλής, βρέθηκε από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή. Πολλοί μάλιστα από τους γαλάζιους βουλευτές συνάντησαν τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. προκειμένου ν’ ανταλλάξουν μαζί του απόψεις, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Ο κ. Καραμανλής εντούτοις περί άλλων ετύρβαζε και έπιασε την κουβέντα με τον Γιάννη Ιωαννίδη για μπάσκετ. Ο πρώην πρωθυπουργός αποτελεί υπόδειγμα «συνέπειας». Η στάση που τηρούσε- απέναντι στα πολιτικά δρώμενα- όσο κατείχε τα σκήπτρα της εξουσίας, είναι ίδια και απαράλλαχτη με τη σημερινή αντιμετώπισή του όσον αφορά στα «κοινά»! Χαλαροί ρυθμοί, προσήλωση στα περιττά και στα επουσιώδη και αποποίηση ευθυνών.Σταθερός και «ταγμένος» στην αρχή «Δεν το έκανα εγώ, εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου»!

Έντονη κινητικότητα στο γραφείο του κυρίου Καραμανλή, εντονότερη στα βουλευτικά έδρανα! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα πολλών εκ των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, οΔάνης Τζαμτζής επιτέθηκε στην βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή. "Είσαι ηλίθια , χαμένη και διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ" της είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η Ραχήλ σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας «Τιμή μου να με βρίζουν προδότες»! Δε χρειάζεται να επισημάνω φαντάζομαι, ότι οι «υπηρέτες» του λαού- βουλευτές, «προάγουν» το ήθος και την ευπρέπεια! Οι γεμάτες «αβρότητα» ανταλλαγές χαρακτηρισμών και η «κόσμια» συμπεριφορά των πολιτικών ταγών, δικαιολογούν την «εκτίμηση» με την οποία τους περιβάλλουν οι πολίτες!

Ας μου επιτραπεί η έκφραση της ακόλουθης απορίας: ο φρούραρχος της Βουλής, ο οποίος σε υβριστικό παραλήρημα φασίστα βουλευτή είχε εμπλακεί, γιατί δεν παρενέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση;;; Απουσίαζε με καλοκαιρινή άδεια;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα