Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Επιμένει για το μνημείο


Επιμένει για το μνημείο

Ακόμη και από την τσέπη της είναι διατεθειμένη να πληρώσει η παράταξη «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», με υποψήφιο δήμαρχο τον Θόδωρο Μπρεδήμα, προκειμένου να κατασκευαστεί, επιτέλους, μνημείο για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Γερμανούς, στο χώρο όπου εκτελέστηκαν, στο παλιό στρατόπεδο… 
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας συναντήθηκε σήμερα με την Πότα Δήμιζα, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της «Αλλαγής», συζήτησαν «για τη μεγάλη παράλειψη να αναγερθεί μνημείο προς τιμήν των εκτελεσθέντων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, στον τόπο εκτέλεσης, το παλιό στρατόπεδο. Μετά την υπογραφή της απόφασης, με την οποία ο χώρος του στρατοπέδου πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου, δεν υπάρχει δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας διαβεβαίωσε την Πότα Δήμιζα ότι είναι αποφασισμένος, αν υπάρξουν προφάσεις «εν αμαρτίαις», να αναλάβει η παράταξη «Αλλαγή για τον Δήμο της Καλαμάτας» την δαπάνη ανέγερσης.
Επίσης, συμφώνησαν να αγωνιστούν για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς η Καλαμάτα, εκτός από τις εκτελέσεις, γνώρισε και την αρπαγή του πλούτου της, για τον οποίο δεν έχει πάρει ούτε ένα μάρκο αποζημίωση, αλλά ούτε και το διεκδίκησαν οι Μεσσήνιοι βουλευτές και υπουργοί. Ούτε ποτέ έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές των υποδομών της πόλης».

by morias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα