Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τριφυλία: Συνάντηση της ΡΑΚΙ με τον Β. Παπαθεοδοσίου

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Τριφυλίας Βασίλειο Παπαθεοδοσίου είχε αντιπροσωπεία της Θεματικής Ομάδας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της επιστολής που είχε σταλεί από την ΡΑΚΙ, η οποία έθετε ερωτήματα σχετικά με θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. 
Τριφυλία: Συνάντηση της ΡΑΚΙ με τον Β. Παπαθεοδοσίου Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΡΑΚΙ, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο δήμο, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση, που διήρκεσε περισσότερες από 2 ώρες, χαρακτηρίστηκε από ανάμικτα συναισθήματα και πολύτιμα για τη ΡΑΚΙ και την κοινωνία συμπεράσματα:
1. Ο δήμος δεν υστερεί από φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Αρμοδιότητες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης ασκούν το Τμήμα Πρόνοιας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος και ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού. Αυτό όμως που τρομάζει και προβληματίζει είναι ότι για όλο σχεδόν το έργο των θεσμών αυτών ασκεί παράλληλα καθήκοντα μία μόνιμη διοικητική υπάλληλος, ενώ  συνεπικουρείται από μία κοινωνική λειτουργό του ΚΑΠΗ και το προσωπικό του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" (χωρίς αυτό να είναι στις υποχρεώσεις τους). Ο Δήμος Τριφυλίας δηλαδή δεν διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με ειδικότητες σχετικές του αντικειμένου! 

2. Το σημαντικό -δεδομένων των συνθηκών που αυτό υλοποιείται- έργο κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του δήμου ουσιαστικά αποτελεί δικαίωση της δύναμης του ανθρώπινου παράγοντα και της θέλησης για προσφορά συγκεκριμένων (ελάχιστων) ανθρώπων, που πραγματικά αξίζουν την στήριξη και τον θαυμασμό όλων μας. Το δεδομένο αυτό μας κάνει να προβληματιζόμαστε σοβαρά για το τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν οι κοινωνικοί φορείς του δήμου είχαν στηριχθεί με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, οικονομικούς πόρους και αξιοποίηση των τυχόν υποδομών του δήμου.  
3. Είναι τραγικό και απαράδεκτο να διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα και από την αρχή λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας δεν έχει προβλεφθεί ούτε ευρώ για τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης στον προϋπολογισμό, δεν υπήρξε κανένας προγραμματισμός δράσεων και παρεμβάσεων, ούτε καμία θεσμική στήριξη όλων αυτών των πολιτών που εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων οδηγούν όλο και περισσότερες οικογένειες στα όρια της επιβίωσης και την εξαθλίωση. Στον δε προϋπολογισμό του 2015 του Δήμου Τριφυλίας, θα γίνει για πρώτη φορά πρόβλεψη κωδικού για θέματα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ενώ στην Κοινωφελή Επιχείρηση που, σημειωτέον, έχει προϋπολογισμό 550.000 ευρώ το έτος 2014 είχε προβλεφθεί ποσό 4.000 ευρώ (που δεν αξιοποιήθηκε ακόμα ολόκληρο) και στο σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 έχει προβλεφθεί το ίδιο ποσό!
4. Αυτό όμως που πραγματικά μας σόκαρε και αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας είναι το γεγονός ότι ο δήμος έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του καταγραφή περισσότερων από τριακόσιες ευπαθείς οικογένειες σε όλη την έκταση του δήμου, από τις οποίες, σύμφωνα με την κ. Στυλιανού, τουλάχιστον οι μισές αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινής επιβίωσης! Και για όλους αυτούς τους νοικοκυραίους που έχουν άλλα στο μυαλό τους, αρκεί να αναφέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών αυτών είναι Ελληνες πολίτες.
5. Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται και τα χρήματα που προγραμματίζεται να δαπανηθούν δεν θα συμβάλουν στην ουσιαστική ελάφρυνση των πολιτών που πραγματικά έχουν ανάγκη, αν δεν προηγηθεί προγραμματισμός και ιεράρχηση και αν δεν στηρίξει ο δήμος ουσιαστικά τα τοπικά δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και τις πρωτοβουλίες πολιτών. Στα πλαίσια ακριβώς της δράσης των ενεργών πολιτών και της αλληλεγγύης η ΡΑΚΙ θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας με την καθημερινή της δράση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνία.
Α. Η ΡΑΚΙ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Τριφυλίας. Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε τη συμβολή και τη συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας, όλων των δημοτικών παρατάξεων, των συλλόγων και των φορέων της πόλης.
Β. Θα φέρουμε άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την μείωση ή την απαλλαγή ευπαθών οικογενειών από δημοτικά τέλη και τη δημιουργία νέας κατηγορίας χρέωσης σε μεγάλα ιδιωτικά ακίνητα και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή του δήμου.
Γ. Θα διεκδικήσουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την αξιοποίηση κενών ή εγκαταλελειμμένων δημοτικών ή δημόσιων κτηρίων με σκοπό την στέγαση άπορων ή άλλων οικογενειών.
Δ. Θα απαιτήσουμε και θα ζητήσουμε και από την δημοτική αρχή να διεκδικήσει την στελέχωση των υπηρεσιών (κοινωνική πρόνοια, παιδικοί σταθμοί) που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού (κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος κ.λπ.).
Ε. Θα ζητήσουμε από τη δημοτική αρχή τη στήριξη όσων πολιτών κόβεται το ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής (όπως συμβαίνει σε δήμους σε όλη την Ελλάδα) και να μην κόβεται το νερό σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν.
 ΣΤ. Ο δήμαρχος, οι δημοτικές παρατάξεις και όλοι μας χρειάζεται να πιέσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας ανάμεσα στις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ να ασχοληθεί και με ουσιώδη ζητήματα, όπως είναι το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών που έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς προσωπικό, χωρίς τεχνική υποστήριξη των υποδομών, χωρίς προμήθειες, χωρίς καν ζεστό νερό και θέρμανση και έχει καταλήξει επιεικώς φυλακή ψυχών που στέκεται απόμερα από τα βλέμματά μας».
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/49213-raki-papatheodosiou

4 σχόλια:

  1. σιγα την ειδηση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χα...χα...χα!
    Συναντήθηκαν με τον εαυτόν τους!
    Έτσι φαίνεται...
    Γιατί ο άλλος,ο μεγάλος γατί!
    Δεν είπε ούτε καλημέρα!
    Από ότι προκύπτει βέβαια!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετοι με πλήρη άγνοια και παντελή έλλειψη στοιχειωδών δεδομένων για δομές κ υπηρεσίες συναντήθηκαν με τον Βασιλάκη για να βγάλουν φωτογραφίες κ ανακοινώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ilikrina dn exo katalabi oyte apo pion egine, oyte giati egine......an egine....ke ti theli na pi....malon theloyn na poyn oti......yparxoyn oi....anyparkti!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα