Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

«Πάρτυ» έκαναν προχθές τη νύχτα κακοποιοί που «αλώνισαν» καταστήματα

Ξέφρενο «πάρτυ» έκαναν προχθές τη νύχτα κακοποιοί στα Φιλιατρά, «αλωνίζοντας» την αγορά και «σηκώνοντας» στον αέρα περισσότερα από 10... καταστήματα, σε διάφορα σημεία της πόλης!
Επίκεντρο της δράσης των κακοποιών ήταν τα καταστήματα στον πεζόδρομο των Φιλιατρών, όπου «σάρωσαν» τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ από τη μανία της εγκληματικής τους δράσης δεν ξέφυγαν καταστήματα στην κεντρική πλατεία και σε άλλες οδούς παραπλεύρως αυτής.
Καφενεία, καφετέριες, fast food, καταστήματα με ενδύματα και υποδήματα, παντοπωλεία, ταβέρνα - ψησταριά, οπωροπωλεία και ιχθυοπωλεία βρέθηκαν στο στόχαστρο των κακοποιών και χθες το πρωί, που πήγαν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους οι ιδιοκτήτες, τα βρήκαν παραβιασμένα και άνω κάτω.
Το «πάρτυ» των κακοποιών προκάλεσε χθες μεγάλη αναστάτωση, φόβο και ανησυχία στην πόλη των Φιλιατρών. Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών που παραβιάστηκαν μετρούσαν τις «πληγές» από τις ζημιές που προκλήθηκαν, καθώς και από όλα όσα οι δράστες είχαν αφαιρέσει, όπως χρηματικά ποσά, αντικείμενα και διάφορα είδη αξίας, ηλεκτρονικές συσκευές και φορητός υπολογιστής.
Στο Α.Τ. Φιλιατρών έχει σημάνει συναγερμός και διεξάγεται προανάκριση για τα συμβάντα, ενώ η Σήμανση ερεύνησε τους χώρους των καταστημάτων για αποτυπώματα, ευρήματα και στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Εξετάζεται, δε, οπτικό υλικό από κάμερες, ώστε να διαπιστωθεί εάν και τι έχει καταγραφεί. Τραγική ειρωνεία είναι πως τις προηγούμενες μέρες ο Εμπορικός Σύλλογος είχε συναντηθεί διαδοχικά με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας και το δήμαρχο Τριφυλίας, θέτοντάς τους το πρόβλημα της ανασφάλειας στην περιοχή και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων.
Επίσης, την Τρίτη το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα για να μη μπουν «λουκέτα» σε Α.Τ. της περιοχής, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, μεταξύ των οποίων και το Α.Τ. Φιλιατρών.
Οι κάτοικοι των Φιλιατρών, δικαίως, ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση. Ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας στην πόλη, τους οικισμούς, τις γειτονιές και τα χωριά. Αυτό, όμως, σύμφωνα και με όσα είναι γνωστά και από δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων, δεν μπορεί να γίνει στον επιθυμητό βαθμό, αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη σε προσωπικό και, όπως τονίζουν, προσπαθούν με τις όποιες δυνατότητες διαθέτουν να ανταποκριθούν καλύτερα στα αυξημένα καθήκοντά τους.
Κάτι πρέπει να γίνει, πάντως. Άμεσα. Γιατί ο φόβος και η ανασφάλεια «τσακίζουν» την ηρεμία και τη γαλήνη του κοινωνικού ιστού της περιοχής. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και, βεβαίως, να υπάρχει περισσότερη, πιο έντονη και συστηματικότερη αστυνόμευση.

του Ηλία Γιαννόπουλου
 0  144


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.


Εικόνα πρόκλησης reCAPTCHA





Νέα πρόκληση
Ηχητική πρόκληση
Βοήθεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα