Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία-καταπέλτης από Χουντή: Η Ελλάδα έχασε 6 δισ. ευρώ στο Eurogroup

Καταγγελία-καταπέλτης από Χουντή: Η Ελλάδα έχασε 6 δισ. ευρώ στο EurogroupΠερίπου έξι δισεκατομμύρια ευρώ έχασε η Ελλάδα με τη συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, επικαλούμενος απάντηση που του έδωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, ο γάλλος επίτροπος του απάντησε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση να καταβάλουν στη χώρα μας χρήματα που ισοδυναμούν με τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης.
Τα εν λόγω κέρδη επιστρέφονταν στην Ελλάδα με βάση παλαιότερη συμφωνία, που είχε γίνει στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όμως η ρύθμιση κανονικά εξέπνευσε με τη λήξη του δεύτερου Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2015.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Χουντής, η απάντηση του κ. Μοσκοβισί καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για τρία ολόκληρα χρόνια, απολεσθέντα κέρδη που υπολογίζει στα 6 δισεκ. ευρώ.

Τα χρήματα «δεν πρόκειται να δοθούν ποτέ», «χάθηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup του Μαΐου αναφέρεται ως πιθανό μέτρο χρηματοδοτικής υποστήριξης της Ελλάδας η αποκατάσταση των μεταφορών των εν λόγω ομολογιακών κερδών σε λογαριασμό του ESM από το οικονομικό έτος 2017, κι όχι επιστροφή τους στα ελληνικά ταμεία.

Ο κ. Χουντής κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «απέκρυψε» από τον ελληνικό λαό την απώλεια των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, καταγγέλλοντας ότι η Αθήνα εσκεμμένα άφησε να εννοηθεί ότι «τα χρήματα θα μας αποδοθούν αναδρομικά από το 2018 και μετά».

«Το τεράστιο αυτό ποσό όμως, δυστυχώς χάθηκε για τον ελληνικό λαό, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», καταλήγει ο ευρωβουλευτής.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα