Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Γινόμαστε αλλεργικοί στο σύγχρονο κόσμο; Χιλιάδες άτομα έχουν διαγνωστεί με μία νέα περίεργη ευαισθησία


Οι ασθενείς MCS, αντιμετωπίζουν, συνήθως, ευερεθιστότητα, διαταραχές ύπνου, έλλειψη συγκέντρωσης, άγχος και κατάθλιψηΠροσπαθείτε να μη φτερνιστείτε κάθε φορά που μυρίζετε ένα απορρυπαντικό ή σας πιάνει δύσπνοια με τα αποσμητικά χώρου;
Αν ναι, τότε καλό είναι να το προσέξετε, μιας και ολοένα και περισσότερα άτομα έρχονται αντιμέτωπα με μία νέα μυστηριώδη χημική ευαισθησία.
Η πολλαπλή χημική ευαισθησία (MCS) είναι μία κατάσταση που βιώνουν αρκετοί άνθρωποι, σήμερα, ενώ το 80% των πασχόντων είναι γυναίκες.
Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από το MCS είναι σοβαρά και γι' αυτό οι γιατροί θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την νέα αυτή κατάσταση, προκειμένου να βοηθήσουν στη έγκαιρη διάγνωση των ασθενών που ζουν μ' αυτή.
Στην πραγματικότητα, η MCS αναγκάζει τους ασθενείς να αντιδρούν αρνητικά σε μια ποικιλία οσμών. Έχουν έντονα συμπτώματα όταν εκτίθενται σε καθημερινές χημικές ουσίες που είναι δύσκολο να τις αποφύγουν.
Μεταξύ αυτών, είναι τα χημικά που υπάρχουν στα αρώματα, τον καπνό, τα φυτοφάρμακα, τα χαλιά, τα χρώματα, τα δομικά υλικά, τα αποσμητικά χώρου, τα προϊόντα πλύσης και καθαρισμού.
Ακόμη και μια μικρή ποσότητα είναι επιβλαβής για έναν ασθενή MCS, ενώ οι πιο συχνές αντιδράσεις αφορούν φάρμακα, τρόφιμα, γύρη και μούχλα.
Οι ασθενείς MCS αντιμετωπίζουν, συνήθως, ευερεθιστότητα, διαταραχές του ύπνου, έλλειψη συγκέντρωσης, άγχος και κατάθλιψη.
Τα σωματικά σημάδια της νόσου περιλαμβάνουν πόνο στις αρθρώσεις, μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους, ναυτία, κόπωση, διάρροια, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, επιληπτικές κρίσεις και αρρυθμίες.
Για τα παιδιά, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόκκινα μάγουλα, κόκκινα αυτιά, υπερκινητικότητα, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς.
Μετά την έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες, τα συμπτώματα των ασθενών ενδέχεται να χρειαστούν έως και λίγες ημέρες για να εμφανιστούν.
Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες ή και μήνες, ενώ είναι ικανά να επηρεάσουν τους ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Ο εμπειρογνώμονας MCS, Dr. Martin Pall, δήλωσε στο Vice ότι πιστεύει ότι η ασθένεια σχετίζεται με τη ρύθμιση των ορμονών, γι' αυτό και επηρεάζει το ένα φύλο περισσότερο από το άλλο.  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα