Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ύμνος στην Αριστεία στις βραβεύσεις επιτυχόντων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Τριφυλίας



Ύμνο στη Αριστεία εκφώνησε η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, Μαρίκα Καραμπά, κατά την εκδήλωση του δήμου Τριφυλίας για τη βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ! «Θα μου επιτρέψετε, όμως, πριν προχωρήσω στην απόδοση τιμών να μιλήσω για μια έννοια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που αν και λημονησμένη και παρεξηγημένη στις μέρες μας, καθοδήγησε τον αγώνα των παιδιών μας: Η έννοια αυτή είναι η Αριστεία!
Αναφέρεται, λοιπόν, ρητά στον Όμηρο: “αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν”.
Σε ελεύθερη μετάφραση θα σημειώναμε: “Πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους, να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις”.
Η αθάνατος αυτή Ομηρική κληρονομιά καθοδήγησε γενεές Ελλήνων σε έργα θαυμαστά και αξιοπρόσεκτα. Η Αριστεία ξεχωρίζει προς τα πάνω το πρόσωπο, αλλά κυρίως συμπαρασύρει μιμητικά και τους υπόλοιπους συναθρώπους και αυτοί με τη σειρά τους να δημιουργήσουν και να διακριθούν…».Στη σεμνή τελετή που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, ο δήμος Τριφυλίας τίμησε τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες των Λυκείων της περιοχής που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απονέμοντάς τους βραβεία και επαίνους!
Μαθήτριες και μαθητές όλο χαμόγελα για την επιτυχία τους, εκπαιδευτικοί χαρούμενοι και γονείς και συγγενείς συγκινημένοι, με την ατμόσφαιρα να πλημμυρίζει συναισθήματα!
Η έναρξη της εκδήλωσης ήταν μελωδική, με κάλαντα και τραγούδια από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας!
Τα συγχαρητήριά τους, τους επαίνους τους και τις ευχές τους, έδωσαν στους επιτυχόντες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγή της δημοτικής υπαλλήλου στο Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Σοφίας Αλεξανδροπούλου, η οποία είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.
Στους τρεις πρώτους, κατά σειρά, επιτυχόντες με την υψηλότερη βαθμολογία επί συνόλου των Λυκείων, δόθηκαν έπαινοι και χρηματικά βραβεία, χορηγίες δημοτών και επιχειρηματιών - επιχειρήσεων της Τριφυλίας.
Στη συνέχεια, σε όλους τους επιτυχόντες, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα – βραβεία. Τις απονομές έκαναν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Τριφυλίας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανός Σεκλός, πρόεδροι και μέλη Νομικών Προσώπων του δήμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πρώην αυτοδιοικητικοί της περιοχής. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου  πηγή: ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα