Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Συνελήφθη 35χρονος με εκατοντάδες λαθραία τσιγάρα

Καπνοπωλείο θα μπορούσε να ανοίξει ένας 35χρονος από τον Άρι του Δήμου Καλαμάτας με τόσα προϊόντα καπνού που είχε σπίτι του, αν δεν ήταν παράνομα. Έτσι συνελήφθη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Παράλληλα, κατηγορείται για τη νομοθεσία περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε κι ένα αεροβόλο πιστόλι.
 
Στο αυτοκίνητο και το σπίτι
Το απόγευμα της Τρίτης, σε ελέγχους που έκαναν επί της οδού Ναυαρίνου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, σταμάτησαν το αυτοκίνητο ενός 35χρονου. Σε αυτό βρήκαν και κατάσχεσαν 7 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς  και ένα αεροβόλο πιστόλι.
Αμέσως μετά ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του στον Άρι, όπου βρήκαν 387 πακέτα τσιγάρων και 7 συσκευασίες λαθραίου καπνού, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν. Τα πακέτα των τσιγάρων ήταν διάφορες μάρκες, ανάμεσά τους ακόμα και ελληνικά.Στον εισαγγελέα
Τα πακέτα των λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο 35χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα θα παρουσιασθεί και πάλι στον εισαγγελέα. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 
Της Βίκυς Βετουλάκη Πηγή: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα