Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Νεαρή τσιγγάνα και μωρό τσιγγάνων τα νέα κρούσματα ιλαράς στη Μεσσηνία


Συνεχής είναι η αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στη Μεσσηνία, με πιο ευάλωτα τα παιδιά. Από την 1ηΙανουαρίου του 2018 έως και χθες δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας 12 κρούσματα. Από αυτά, τα οκτώ αφορούν τσιγγάνους και τα πέντε από τα οκτώ ανήλικες, τέσσερα μωρά και ένα παιδί.
Συνολικά στη Μεσσηνία έχουν καταγραφεί 17 κρούσματα, όλα μέχρι στιγμής με θετική – ευτυχώς - εξέλιξη, ενώ δύο μωρά έχουν διακομισθεί σε νοσοκομείο παίδων στην Αθήνα.
Νέα κρούσματα
Τα δύο τελευταία κρούσματα που δηλώθηκαν για τη Μεσσηνία αφορούν μια τσιγγάνα 21 ετών και ένα μωράκι τσιγγάνων 5 μηνών.
Η νεαρή νόσησε από ιλαρά και στις 28 Ιανουαρίου νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ανάρρωσε πλήρως και έχει πάρει εξιτήριο.

Χθες δηλώθηκε άλλο ένα κρούσμα σε μωρό. Πρόκειται για αγοράκι τσιγγάνων 5 μηνών που διαμένει στα Αρφαρά. Για μια μέρα στις 26 Ιανουαρίου νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και έχει πλέον αναρρώσει.
Από τα 17 κρούσματα που έχουν καταγραφεί, αρκετά συνδέονται μεταξύ τους, καθώς έχει εξακριβωθεί από την έρευνα που είχε γίνει από τις υπηρεσίες ότι ο ένας κόλλησε τον άλλον ή η μητέρα το παιδί και αντίστροφα.

100 κρούσματα την εβδομάδα
Κάθε εβδομάδα, σε επίπεδο επικράτειας, καταγράφονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω από 100 κρούσματα ιλαράς και οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμα δεν έχουμε παρέλθει την κρίσιμη περίοδο για εκδήλωση του ιού.
Πάντως, από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται ότι η μεγαλύτερη συχνότητα κρουσμάτων έχει καταγραφεί στη Νότια Ελλάδα και, κυρίως, σε οικογένειες τσιγγάνων.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα