Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Έξι νέα κρούσματα ιλαράς μέσα σε 3 ημέρες στη Μεσσηνία

Έξι κρούσματα ιλαράς σε παιδιά τσιγγάνων μέσα σε 3 ημέρες δηλώθηκαν στη Διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας και οι εκτιμήσεις είναι πως διανύουμε το μήνα, που πιθανότατα θα αυξηθούν.
Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου στη Μεσσηνία είχαν δηλωθεί συνολικά από το Σεπτέμβριο 19 κρούσματα ιλαράς σε παιδιά και ενήλικους.
Ευτυχώς όλα είχαν θετική έκβαση και όσοι νόσησαν ανάρρωσαν πλήρως.
Ωστόσο, όλοι όσοι νόσησαν ήταν ανεμβολίαστοι.
 
Παιδιά τσιγγάνων
Στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου δηλώθηκαν άλλα 6 κρούσματα όλα σε οικογένειες τσιγγάνων που δηλώνουν κατοικία στο Δήμο Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κορίτσι 13 ετών που νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για δυο αδελφάκια κορίτσια 9 και 10 ετών, που επίσης νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Για άλλα δύο κορίτσια 12 και 13 ετών που δεν απαιτήθηκε νοσηλεία στο Νοσοκομείο και για ένα αγόρι 10 ετών που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο. Και αυτά τα παιδιά ήταν όλα ανεμβολίαστα για ιλαρά.
Στο Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας Μεσσηνία, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο εμβολιασμός για την ιλαρά, ενώ πλέον εκεί καταφεύγουν αρκετοί τσιγγάνοι, έχοντας θορυβηθεί από τα κρούσματα που καταγράφονται.
 
Αυξάνονται συνεχώςΜέχρι την 1η Μαρτίου συνολικά στην Ελλάδα καταγράφηκαν 1.829 κρούσματα ιλαράς, εξακολουθώντας η μεγαλύτερη συχνότητα να είναι στη Νότια Ελλάδα. Επίσης, στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.  Πανελλαδικά έχουν σημειωθεί 3 θάνατοι σε επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς.
Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου σε όλη την Πελοπόννησο είχαν καταγραφεί 145 κρούσματα ιλαράς με τα περισσότερα να έχουν εκδηλωθεί στην Κορινθία και αμέσως μετά να ακολουθεί η Λακωνία.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα ιλαράς εμφανίζονται συνήθως στο τέλος του Χειμώνα και τις αρχές τις Άνοιξης και η νόσος είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες, κυρίως λόγω επιπλοκών.
Της Βίκυς Βετουλάκη πηγή:το θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα