Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Συνέργειες για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Τριφυλία

Για τη συμμετοχή της σε συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό που διεξήχθη τον περασμένο Νοέμβριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τους Med-Professionals και με επικεφαλής της αποστολής τον πρόεδρο ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ITHC, Γιώργο Πατούλη, καθώς και για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Τριφυλία, ενημέρωσε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η ιατρός μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος, Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη, που διατηρεί Εργαστήριο Βιοπαθολογίας στην Κυπαρισσία.
Το Δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών πρωτοπορεί στον Ιατρικό Τουρισμό. Είναι οι μοναδικοί που παρουσιάζουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του Έλληνα επιστήμονα με αναλυτικά βιογραφικά και καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες και τεχνικές σε διεθνές επίπεδο, ώστε οι ταξιδιώτες υγείας να έχουν εύκολη πρόσβαση και ενημέρωση για όλες τις ιατρικές εξελίξεις στην Ελλάδα μέσω του site και των εντύπων τους.
Όπως είπε η κα Μαστρογιαννάκη: «Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε ως ιατρό

μικροβιολόγο που ζω και εργάζομαι για την Τριφυλία από το τέλος του 1985. Σήμερα θα με γνωρίσετε και με μιαν άλλη μου ιδιότητα, του ιατρού βιοπαθολόγου, μέλους του Διεθνούς Ιατρικού Τουρισμού που σκοπό έχει να καταστήσει τη χώρα μας προορισμό επιλογής 12 μήνες το χρόνο, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, όπως και ευεξίας. Δηλαδή, να έρχονται από όλο τον κόσμο και οι ομογενείς πρωτίστως, για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα, το μεσογειακό κλίμα, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ελληνική κουζίνα, αλλά και να έχουν υπηρεσίες ευεξίας και ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
Μια άλλη δραστηριότητα του Ιατρικού Τουρισμού είναι το κίνημα διεκδίκησης της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα και η έκδοση εικονογραφημένων παραμυθιών με θέματα από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία στέλνονται ανά την υφήλιο, όπως και στις παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας.
Σε αυτή τη φάση η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού».
Ακολούθως προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο σε σχέση με τη δράσεις του Ιατρικού Τουρισμού έως σήμερα.
«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας συμμετείχα και εγώ στο Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού που έγινε στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2017. Για εμένα ήταν ταξίδι ζωής. Η Αυστραλία έχει τους περισσότερους Έλληνες μετανάστες ανά τον κόσμο, συγκεκριμένα 600.000. Μόνο 300.000 είναι στη Μελβούρνη» σημείωσε η ιατρός και ανέφερε τους συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα.
Η ίδια ανάπτυξε το θέμα «Ιατρικός Τουρισμός και Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Ιδανικός προορισμός-τόπος να ζεις και να επισκέπτεσαι». Όπως ανέφερε: «Το συμπέρασμα του συνεδρίου είναι ότι παροικία αγκαλιάζει την προσπάθεια ένταξης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας και την απόκτηση μεριδίου από μια αγορά που αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια αύξηση κατά 15%-20%.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε στις 26/11 επίσημη εκδήλωση με τον κυβερνήτη της Βικτώρια, υπουργούς, βουλευτές, την πρέσβη μας και πλήθος ομογενείς με αίτημα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Επίσης, έγινε αποκάλυψη πλάκας της ζωοφόρου του Παρθενώνα που είχε τοποθετηθεί στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου στο κτήριο της ομογένειας στη Μελβούρνη. Οι ομογενείς μάς περιέβαλαν με μεγάλη αγάπη και συγκινητική φιλοξενία. Έγιναν ανταλλαγές δώρων και υπογράφηκαν πρωτόκολλα συνεργασίας. Εκκλησιαστήκαμε δε στην Αγία Αικατερίνη την ημέρα του Αγίου Στυλιανού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Στυλιανού».
Κλείνοντας, προβλήθηκε και βίντεο της παρουσίασης της ιατρού στο συνέδριο, «που στόχο είχε και έχει να φιλοξενήσουμε στην όμορφη Τριφυλία είτε ένα επόμενο Ιατρικό Συνέδριο είτε τουρίστες και ομογενείς, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τριφυλίας».
Επίσης στο βίντεο περιλαμβάνονταν χαιρετισμοί του δημάρχου Τριφυλίας, της επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, Μίκας Ιωαννίδη και της προέδρου του ΜΕΣΚ, Σόνιας Τουρκολιάς.
Κατά τις τοποθετήσεις τους ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Σώματος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι επαίνεσαν την πρωτοβουλία και τις δράσεις της ιατρού Αλέκας Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Τριφυλία και τη Μεσσηνία, αναφέροντας πως χρειάζεται ενεργός στήριξη αυτής της προσπάθειας από το Δήμο. Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα