Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Τουριστικό Γαργαλιάνων: Δύο ενδιαφερόμενοι «διαπραγματεύονται» με το δήμαρχο Τριφυλίας

Δύο ενδιαφερόμενοι, υποψήφιοι επενδυτές, έχουν εμφανιστεί για το Τουριστικό Γαργαλιάνων και ήδη έχουν συζητήσει με το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, με τον οποίο, όπως είπε ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, θα διαπραγματευθούν απευθείας τις προτάσεις τους! Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και σύμφωνα με το Ν.3463/2006 η απευθείας ανάθεση για εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου, έπειτα από δύο άγονες δημοπρασίες, γίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από το δήμαρχο.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, προ ημερήσιας διάταξης ρώτησε το δήμαρχο Τριφυλίας «τι γίνεται με το Τουριστικό Γαργαλιάνων επειδή έχουν αποβεί άκαρπες δύο δημοπρασίες», συμπληρώνοντας ότι από τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης, ίσως θα ήταν καλό να εξεταστούν οι όποιες εναλλακτικές υπάρχουν,

κάνοντας τις κατάλληλες προετοιμασίες.
Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας είπε ότι από τη στιγμή που «τρέχει» αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι διαφορετικό, ενώ ανέφερε πως για τα προγράμματα χρηματοδότησης σε τουριστικές υποδομές υπάρχει ως όρος το 30% χρηματοδότησης, όπερ σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι θα πρέπει να βρεθεί το υπόλοιπο 70%.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας ενημέρωσε ακόμη πως «έχουν εμφανιστεί δύο επενδυτές, οι οποίοι θα καταθέσουν σοβαρές προτάσεις που έχουν σχέση με το Τουριστικό, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει γίνει. Ο νόμος, μετά τις δύο δημοπρασίες τις άγονες, δίνει το δικαίωμα και την υποχρέωση στο δήμαρχο να μπορέσει να διαπραγματευτεί τις όποιες προτάσεις υπάρχουν. Περιμένω να μου καταθέσουν. Ήδη έχουν πάρει τα τεχνικά δελτία από την Τεχνική Υπηρεσία, έχουν πάρει και άδεια επισκέψεως του χώρου, προκειμένου να κάνουν μελέτες με δικά τους μελετητικά γραφεία και να μας κάνουν μια πρόταση…». Σύμφωνα, πάντως, με την ισχύουσα νομοθεσία, μετά τις δύο άγονες δημοπρασίες το θέμα της εκμίσθωσης του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για σύναψη απευθείας συμφωνίας βάσει των διατάξεων του άρθρου 192 του Ν.3463/2006.
Στο άρθρο 192 παρ. 1 του Ν.3463/2006 αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων και των Κοινοτήτων γίνεται με δημοπρασία. Αν η δημοπρασία δε φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται. Αν και η δεύτερη δημοπρασία δε φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο».
Η δε διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα και με αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλους Δήμους της χώρας, έχει ως εξής: Το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής θα εισηγηθεί εγγράφως στο Δημοτικό Συμβούλιο τους όρους της απευθείας ανάθεσης της εν λόγω εκμίσθωσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, ακολούθως, σε συνεδρίασή του θα έχει ως θέμα ημερήσιας διάταξης τον καθορισμό των όρων της απευθείας συμφωνίας για την εκμίσθωση χώρου και στο πρώτο άρθρο των όρων θα αναφέρεται ρητά ότι οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά πρόσωπα και εταιρείες) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκμίσθωσης του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων καλούνται να καταθέσουν έγγραφη προσφορά στο Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που οφείλει να εκδώσει ο Δήμος Τριφυλίας.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας που θα ορίζεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα δημοσιευθεί, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για να αποφασίσει την απευθείας ανάθεση της εκμίσθωσης, εφόσον υπάρξει ενδιαφερόμενος σε αυτή τη διαδικασία και υποβάλλει εγγράφως προσφορά. Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα