Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ελένη Αλειφέρη: «Ό,τι είχα να πω, το είπα και ισχύει»

Στην απόλυτη απομόνωση επιχειρούν να βάλουν την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τα μέλη της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», όπως διαφαίνεται από την τελευταία ανακοίνωση προχθές αργά το βράδυ της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Πλέον η κα Αλειφέρη δεν έχει κληθεί σε κανένα όργανο της Περιφέρειας που έχει συνεδριάσει μέχρι στιγμής και, μάλιστα, σε αυτή την τελευταία ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται ότι η ίδια έχει θέσει τον εαυτό της εκτός παράταξης.
Δεν παραιτείται
Βέβαια, όλα αυτά δεν της αφαιρούν το ρόλο που έχει αναλάβει και τις εκ του νόμου αρμοδιότητες ως τοπική αντιπεριφερειάρχης. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, μόνο η ίδια μπορεί να δηλώσει παραίτηση από τη θέση που κατέχει. Και παρά την προχθεσινή «παρότρυνση» της Εκτελεστικής Επιτροπής να παραιτηθεί για

λόγους ευθιξίας, η κα Αλειφέρη δε φαίνεται να έχει σκοπό να τους κάνει το χατίρι.
Μάλιστα, σε ερώτησή μας για το πώς απαντά σε αυτή την ανακοίνωση της Ε.Ε., το μόνο που είπε είναι πως ό,τι έχει πει μέχρι στιγμής ισχύει, επιβεβαιώνοντας ότι εμμένει στην απόφασή της να μην παραιτηθεί.
Όλα δείχνουν ότι η ένταση και οι επιθέσεις προς την κα Αλειφέρη θα κλιμακωθούν, με σκοπό την απαξίωσή της και απώτερο στόχο κάποια στιγμή να «αναγκασθεί» να εγκαταλείψει τη θέση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.
Παραμένει το μπέρδεμα
Από την άλλη πλευρά, με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι έρευνες των Αρχών για το ποινικό μέρος της υπόθεσης, όμως με ενδιαφέρον αναμένεται ο διορισμός τεχνικού συμβούλου από την πλευρά της κας Αλειφέρη, καθώς το πόρισμά του σίγουρα θα εκδοθεί νωρίτερα.
Κατά τ‘ άλλα, εξακολουθούν πολλές υπηρεσίες να παραμένουν «μπερδεμένες» για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των πολιτικών προσώπων της Περιφέρειας, αλλά και τις υπογραφές.
Πάντως, η αναφορά του «Καλλικράτη» για εποπτεία και συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας από τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη, δίνει ήδη αρκετές αρμοδιότητες που μπορούν να ασκηθούν από τον κάτοχο της θέσης αυτής.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα