Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Παράνομος σκουπιδότοπος στον όρχο οχημάτων του Δήμου Τριφυλίας

Παράνομο σκουπιδότοπο έχει δημιουργήσει η ίδια η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στον όρχο οχημάτων του Δήμου στους Γαργαλιάνους για ακόμα μία φορά. Κάθε λογής σκουπίδια έχουν «πεταχτεί» στον όρχο δίπλα και γύρω από οχήματα και μηχανήματα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Είναι δε κοντά σε σπίτια, ενώ η κατάσταση με το σκουπιδαριό είναι απερίγραπτη.
Στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει πολύ σοβαρό και έντονο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Πρόβλημα που έχει υπαίτιους, καθώς δεν ανέκυψε αίφνης, ούτε και προκαλείται από τους κατοίκους κι επαγγελματίες της περιοχής, αλλά καθαρά με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.
Τα σκουπίδια έξω και δίπλα από κάδους σχηματίζουν «βουνά», ενώ από τον αέρα και ζώα έχουν γεμίσει δρόμοι, πεζοδρόμια, οικόπεδα και χωράφια.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο και εγκυμονεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και υγιεινή, ενώ – όπως λέγεται από κατοίκους – συνιστά υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής τους.
Σημειώνεται ότι για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και η αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος έχουν διαθέσει τρία απορριμματοφόρα. Ωστόσο, από τα τρία, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο το ένα λειτουργεί και εκτελεί δρομολόγια για την αποκομιδή. Ένα είναι, για δεύτερη φορά μες στο καλοκαίρι, σε συνεργείο και ένα ακόμα (σ.σ. από τα μισθωμένα, εάν αληθεύουν οι πληροφορίες μας) έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, επειδή από όπου περνούσε γέμιζε ο τόπος με «ζουμιά» από τα σκουπίδια, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Αλήθεια, εκτός από τα δύο μισθωμένα απορριμματοφόρα, το εφεδρικό (σ.σ. όπως ρητά ορίζεται στη σύμβαση) έχει διατεθεί στο Δήμο Τριφυλίας και εάν ναι, πού εκτελεί δρομολόγια αποκομιδής; 
Του Ηλία Γιαννόπουλου, tharrosnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα