Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Κυπαρισσία: «Με μουσική, τραγούδια και αγάπη για το νοσοκομείο»

-Έμπρακτη στήριξη στις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος από συλλόγους και ενεργούς πολίτες
Με μουσική, τραγούδια και αγάπη “πλημμύρισε” η βραδιά της Δευτέρας στην εκδήλωση για τη στήριξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που συνδιοργάνωσαν στο “Τρενοτεχνείον” του Νίκου Καλογερόπουλου δέκα σύλλογοι της Κυπαρισσίας. Πρόκειται για σπουδαία πρωτοβουλία των συλλόγων, καθώς τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου.
Εκ μέρους των συνδιοργανωτών, η πρόεδρος του ΜΕΣΚ, Σόνια Τουρκολιά, επισήμανε: «Ο εθελοντισμός είναι το καλύτερο αντίδοτο για το μολυσματικό ιό που λέγεται οικονομική κρίση. Και αυτό, γιατί κρατάει γερά το πείσμα του και το βάζει μέσα στον πυρήνα των πραγμάτων, αναλαμβάνοντας δράσεις ουσίας. Είναι ο συμβατός δότης  αισιοδοξίας στη δυσκολία των καιρών. Είναι το καρβουνάκι που καίει μέσα στη χόβολη της ελπίδας. Γι’ αυτό το λόγο οι σύλλογοι της πόλης μας: ΜΕΣΚ, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, Εμπορικός, ΣΥ.ΝΕΚ. Σύλλογος Νέων Κυπαρισσίας, Σύλλογος Γυναικών Γαία, ΑΣΤ Δίωνας, Σπηλιάς «Ο Ερμής», Οι Εν Αθήναις Κυπαρίσσιοι “Η Αρκαδιά” και Γιαννίτσαινας-Βαθύ, ενώνοντας τις δυνάμεις τους αποφάσισαν, με πρωτομάστορα τον Νίκο Καλογερόπουλο και την ορχήστρα του, που προσφέρθηκαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, συνεπικουρούσης και της Μπέσσυς Πλέτσα, τη διοργάνωση αυτής της μουσικής βραδιάς, όπου όλα τα κέρδη θα διατεθούν στο νοσοκομείο, προκειμένου να καλυφθεί μία από τις ανάγκες του. Ελπίζουμε η προσφορά μας αυτή να είναι ένα μικρό τσιρότο ανακούφισης».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Μπασάκος, ανέφερε: «Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη ανέκαθεν χαρακτήριζαν την ελληνική κοινωνία. Τρανό παράδειγμα η δωρεά και το κληροδότημα του αείμνηστου Γεωργίου Αλεξόπουλου, που ίδρυσε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».
Ακολούθως αναφέρθηκε στις δωρεές οι οποίες έχουν γίνει στο νοσοκομείο και επισήμανε πως «οι ομάδες της κοινωνίας πολιτών, που εκφράζονται μέσα από συλλόγους εμπορικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς και λοιπά, είναι ζωντανό κύτταρο που συμβάλλει στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και προάγει την ποιότητα αυτής, διότι αναδεικνύει και προβάλλει τον πολιτισμό, την παράδοση και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τους πολίτες της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής. Ο κάθε σύλλογος είναι, κατά γενική ομολογία, μία Μ.Κ.Ο., άτυπη μεν, αλλά με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία των πολιτών…».
Με τη σειρά του ο Τριφύλιος ηθοποιός και τραγουδοποιός, Νίκος Καλογερόπουλος, σχολίασε: «Θέλω να σας πω ότι αυτή η εκδήλωση είναι η πιο ωραία που έχουμε κάνει στα έξι χρόνια, από μεριάς ηθικής! Είναι οι πράξεις που ξεχωρίζουν τους πολίτες, τους απλούς πολίτες, από τους ενεργούς πολίτες! Πάντα ο ενεργός πολίτης ήταν το κύτταρο αυτό το ζωντανό της κοινωνίας! Τώρα, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι επί εκατό, επί χίλια αυτό. Και αυτές οι πράξεις πρέπει να γίνονται για ανάλογους σκοπούς. Ελπίζω να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους Δήμους.
Ακολούθως οι «Άποροι Άρχοντες» έλαβαν το «λόγο» επί σκηνής με τη μουσική και τα τραγούδια τους, ενώ θερμό ήταν το χειροκρότημα στο Νίκο Καλογερόπουλο για τις ερμηνείες και τα τραγούδια του.
Καυστικά σχολιάστηκε, πάντως, η απουσία του δημάρχου Τριφυλίας και των δημοτικών συμβούλων, σε αντίθεση με τον πρώην δήμαρχο Κώστα Κόλλια, τον οποίο όλοι συνεχάρησαν για τη συμμετοχή του.
 Του Ηλία Γιαννόπουλου , το θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα