Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Με προκήρυξη ΑΣΕΠ τύπου 3Κ και χωρίς το «φιάσκο» με την μοριοδότηση των συμβασιούχων, οι προσλήψεις στο Βοήθεια στο Σπίτι

Την μονιμοποίηση των 7.500 συμβασιούχων που απασχολούνται εδώ και 15 χρόνια περίπου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, τύπου 3Κ.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ όμως δήλωσε στα «dikaiologitika news» ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Τράκας ζητά την μονιμοποίηση τους μέσα από την διαδικασία του Συντάγματος καθώς όπως επισημαίνει οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Είναι αδικία να εργάζονται τόσα χρόνια υπό καθεστώς ομηρίας», δηλώνει ο κ. Τράκας επισημαίνοντας ότι πρέπει η κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει δέσμευση για το ζήτημα από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.
Στην συνάντηση που έγινε μεταξύ ΠΟΕ – ΟΤΑ και του νέου υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση τέθηκε το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» χωρίς να υπάρχει αρνητική διάθεση από την πλευρά του

υπουργείου.
Ωστόσο όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ μετά το φιάσκο της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ με τους συμβασιούχους της καθαριότητας, όπου λόγω της μειωμένης μοριοδότησης στην προϋπηρεσία, (μόλις δύο χρόνια) έμεινε εκτός το 75% των συμβασιούχων η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην αυτόματη μονιμοποίηση των συμβασιούχων βάσει του Συντάγματος, από την στιγμή μάλιστα που παύουν να ισχύουν και οι μνημονιακοί περιορισμοί των προσλήψεων.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να δείξει ότι υπάρχει κυβερνητική συνέχεια και γι αυτό το λόγο δεν είναι αρνητικό στην πρόσληψη προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Άλλωστε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει για τακτοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου που απασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια σε φορείς του. Να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που είχαν, αντιπροσωπεία των εργαζομένων του «προγράμματος», τον περασμένο Ιούλιο με τους τότε συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αναπληρώτρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αλλά και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γρηγόρη Θεοδωράκη τους είχε γίνει γνωστό την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρύξουν μέσω ΑΣΕΠ διαγωνισμό, με υψηλή μοριοδότηση και κοινωνικά κριτήρια, έπειτα από 15 χρόνια.
Οι προθέσεις του υπουργείου είναι να προκηρύξει διαγωνισμό για αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων αυξάνοντας την μοριοδότηση ώστε να μην δημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι η Τρόικα, τους συμβασιούχους που πληρώνονται μέσα προγραμμάτων ΕΣΠΑ, δεν θέλει την μονιμοποίηση τους κάτι που το έχουν δηλώσει εδώ και δύο χρόνια, στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα