Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Άνδρας είχε «σηκώσει» ολόκληρο σπίτι

Εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων υπόθεση κλοπής που είχε συμβεί στα τέλη του 2014 σε σπίτι σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Κατηγορούμενοι ήταν πατέρας, γιος και ο γαμπρός της οικογένειας.
Τότε, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας αστυνομικός, καταγγέλθηκε κλοπή σε σπίτι αλλοδαπών και έπειτα από έλεγχο που έγινε σε στάβλο που ανήκει στην οικογένεια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν τα κλοπιμαία.
Ο δεύτερος μάρτυρας, που διατηρεί κατάστημα στο κέντρο του χωριού που έγινε η κλοπή, κατέθεσε ότι είδε το γιο της οικογένειας να μεταφέρει με το όχημα του γαμπρού οικοσκευές, δρομολόγιο που μάλιστα έκανε δύο φορές, κι αυτό του κίνησε την προσοχή.
Όπως επίσης ανέφερε, το ίδιο βράδυ είδε το γιο να μεταφέρει με τρακτέρ οικοσκευές μεγαλύτερου μεγέθους, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστή η κλοπή στο συγκεκριμένο σπίτι, από το οποίο είχαν αφαιρεθεί τα πάντα, μέχρι και ο ηλιακός θερμοσίφωνας!Ο γιος της οικογένειας παραδέχθηκε στην απολογία του το λάθος του, αλλά, όπως υποστήριξε, τα πράγματα που αφαίρεσε ήταν διασκορπισμένα γύρω από το σπίτι και ο ίδιος τα πήρε, ώστε να μπορέσει να τα πουλήσει ως παλιοσίδερα.
Όπως είπε ακόμη, οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη ώστε να εξοικονομήσει χρήματα, αφού είναι εθισμένος στο αλκοόλ και το χασίς.
Σχετικά δε με το αυτοκίνητο του γαμπρού του, ανέφερε ότι το πήρε χωρίς να το γνωρίζει ο δεύτερος, όπως και το τρακτέρ του πατέρα του, επίσης χωρίς κι αυτός να το γνωρίζει.
Κλείνοντας την κατάθεσή του δήλωσε μετανιωμένος, λέγοντας ότι θα επανορθώσει τη ζημιά που έκανε δίνοντας στα θύματα ένα κτήμα που ανήκει στην οικογένειά του.
Ο πατέρας από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα για την πράξη του γιου του και ότι το έμαθε από την Αστυνομία.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να κρίνει αθώους τον πατέρα και το γαμπρό, ενώ στο γιο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Α.Τ. της περιοχής του.
Π.Μπ., tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα