Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Μεσσηνία: Ξεπέρασαν τους 1.100 οι υποψήφιοι για να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Ξεπέρασαν συνολικά τους 1.100 οι εν αναμονή για να δώσουν εξετάσεις οδήγησης στη Μεσσηνία. Οι εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαρκή αποχή από τις εξετάσεις, καθώς δεν τους έχει καταβληθεί η ανάλογη αποζημίωση από το υπουργείο.
Καθώς φαίνεται η αποχή αυτή θα συνεχισθεί για αρκετό καιρό ακόμα και ήδη θεωρείται αδύνατο, ακόμα και αύριο να ξεκινήσουν οι εξετάσεις, να εξυπηρετηθούν άμεσα όλοι αυτοί οι υποψήφιοι οδηγοί.
Πάνω από 1.100
Οι αιτήσεις των νέων οδηγών που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης έχουν ξεπεράσει στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας τις 600, ενώ περίπου 500 ηλικιωμένοι

άνω των 74 ετών αναμένουν επίσης να δώσουν εξετάσεις για την ανανέωση ή μη του διπλώματός τους.
Μάλιστα, όπως μας έλεγαν οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, πλέον έχουν σταματήσει οι υποψήφιοι να καταθέτουν αιτήσεις.
Σε αδιέξοδο βρίσκονται και οι σχολές οδήγησης, αφού πλέον οι πελάτες τους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους.
Μάλιστα, στο τέλος του προηγούμενου μήνα το Σωματείο Εκπαιδευτών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Μεσσηνίας πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στη Διεύθυνση Μεταφορών και επέδωσαν ψήφισμα στο διευθυντή.
Η αποχή των εξεταστών έχει ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και κάθε εβδομάδα ανανεώνεται η απόφαση για συνέχισή της, καθώς παρά τις υποσχέσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο, ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί.
Εκπαιδευτές
Μερικά από τα αιτήματα των εκπαιδευτών είναι:
-Άμεσος προγραμματισμός δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις
-Σώμα εξεταστών με αποκλειστική εργασία μόνο τις εξετάσεις
-Εκκίνηση κάθε εξέτασης σε προκαθορισμένη ώρα
-Πρωινές εξετάσεις (εντός ωραρίου εργασίας)
-Εξετάσεις σε δύο φάσεις. Πρώτα πορεία στον αστικό ιστό με την παρουσία εκπαιδευτή μέσα στο αυτοκίνητο και δεύτερον ειδικές δοκιμασίες σε δημόσια πίστα (ελεγχόμενο χώρο) χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή
-Ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων
-Χρηματοδότηση από το κράτος μέσων κοινοτικών ή άλλων πόρων για την απόκτηση του συστήματος καταγραφής
-Ειδικό ασφαλιστήριο με επιβάρυνση του μαθητή για τις εξετάσεις τη στιγμή που θα βρίσκεται μόνος του εντός του αυτοκινήτου
-Απεμπλοκή του εκπαιδευτή από οποιαδήποτε ποινική ή οικονομική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη στιγμή που ο μαθητής θα είναι μόνος του εντός του οχήματος
-Αντίθετοι με την παραγωγή εκπαιδευτών οδήγησης σε μεμονωμένες κατηγορίες
-Έκδοση Δελτίου Εκπαίδευσης Εξέτασης και προγραμματισμός εξετάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο εξ αποστάσεως για να μην έρχεται σε καθημερινή επαφή ο εκπαιδευτής με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πιθανόν να είναι και εξεταστές.
Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα