Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της Υπαπαντή


Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή.
Το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και στις 11 ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.
Στις εκδηλώσεις παρίστανται οι μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Καρθαγένης Μελέτιος, Ιεραπύτνης Κύριλλος, Σταγών Θεόκλητος, Λαρίσης Ιερώνυμος και ο οικοδεσπότης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Στη 1 το μεσημέρι, έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 2 το μεσημέρι, ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα παραθέσει γεύμα στο “Elite City Resort”. Στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, και τη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ενώ παρίστανται επίσης μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απουσία από τις εκδηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που μέχρι χθες βράδυ βρισκόταν στην Καλαμάτα στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα