Στην Τριφυλία παράγεται το πλέον ώριμο καρπούζι την Ευρώπη
Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η καλλιεργητική περίοδος για τα καρπούζια στη Μεσσηνία, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή. Παρά ταύτα, όπως εξηγεί στην Νικολέτα Τζώρτζη και στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «η εμπειρία των παραγωγών από τη μία, ο τύπος των εδαφών και η διαχείριση της καλλιέργειας από την άλλη, βοήθησαν να ολοκληρωθεί η φύτευση και να προχωρήσει κανονικά».
Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, αν και καθυστέρησε η φύτευση, «θα ξεσκεπάσουμε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, και βέβαια από εκεί και πέρα οι κλιματολογικές συνθήκες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε η
συγκομιδή θα γίνει στα μέσα Μαΐου».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο χρόνο η συγκομιδή άρχισε στις 12 Μαΐου, για να επιβεβαιωθεί ότι στην Τριφυλία παράγεται το πλέον ώριμο καρπούζι στην Ευρώπη, του οποίου η παραγωγή φτάνει τους 40.000 – 45.000 τόνους. Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, «η καλλιέργεια καρπουζιού σε χαμηλή κάλυψη γίνεται παραπάνω από τριάντα χρόνια και αποτελεί ένα καθαρά εξαγώγιμο προϊόν που δίνει στους παραγωγούς ένα σταθερό εισόδημα λόγω της πρωιμότητας της περιοχής».
Στην περιοχή καλλιεργούνται περίπου 6.000 στρέμματα και το σύνολο της παραγωγής κατευθύνεται στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή ξεκίνησε από τα 65-70 λεπτά το κιλό. tharros
Ρεύμα: Μόνο 12μηνα σταθερά τιμολόγια θα προσφέρουν οι πάροχοι από σήμερα
-
Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα μπορούν από σήμερα να διαθέτουν
σταθερά τιμολόγια με χρονική διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών, σύμφωνα με
κατευθυντήρ...
Πριν από 50 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα