Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Μήνυση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου εναντίον του προέδρου Εφετών Καλαμάτας για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο Νοσοκομείο

Εκ νέου διακοπή για το Μάιο στη δίκη υπεξαίρεσης 462.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Καλαμάτας
Απρόσμενη εξέλιξη είχε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπεξαίρεση 462.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας. Όχι μόνο δεν εκδικάσθηκε, αλλά ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην ταμία του Νοσοκομείου, δικηγόρος Αθηνών Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά του πρόεδρου Εφετών Καλαμάτας, που προήδρευε της συνεδρίασης.
Μάλιστα, έπειτα από πολύωρη διαδικασία, ο πρόεδρος της Έδρας γνωστοποίησε ο ίδιος στο ακροατήριο τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου και ενημέρωσε πως ύστερα από αυτή την εξέλιξη θα ζητήσει την εξαίρεσή του από τη συγκεκριμένη εκδίκαση, καθώς,

επίσης, αυτή να γίνει από άλλον πρόεδρο Εφετών, που θα ορισθεί αρμοδίως.
Διακοπή συνεδρίασης
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2016, όταν με ένταλμα συνελήφθη ο πρώην ταμίας, καθώς το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε ζητηθεί διαπίστωνε έλλειμμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου φέρεται να ιδιοποιήθηκε ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ.
Πρόκειται για το άθροισμα χρηματικών ποσών τα οποία καταβλήθηκαν από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία για νοσήλια κ.λπ. προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εισπράχθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα φαίνεται να παρακρατήθηκαν από τον κατηγορούμενο ταμία.
Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε αρνηθεί την υπεξαίρεση, παραδεχόμενος μόνο ότι υπήρξε λογιστική αταξία στο ταμείο του νοσοκομείου. Είχε υποστηρίξει ότι το έλλειμμα που έχει εντοπισθεί από τους ελεγκτές υπάρχει ως πλεόνασμα σε λογαριασμούς άλλων ασφαλιστικών ταμείων, όπου τα έβαζε προκειμένου να μπορέσει να κλείσει λογιστικά τις χρονιές.
Στις 26 Μαρτίου είχε ορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό. Στην πρώτη αυτή ημέρα συνεδρίασης είχε ζητηθεί αναβολή, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Δημητρακόπουλος δεν μπορούσε να παρασταθεί. Ωστόσο, η Έδρα του Πενταμελούς δεν έκανε δεκτό το αίτημα και διέκοψε για την επόμενη ημέρα, 27 Μαρτίου, οπότε θα συνεχιζόταν η συνεδρίαση του δικαστηρίου.
Ούτε, όμως, και τότε μπόρεσε να παρασταθεί ο συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο και πάλι απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε για χθες, 12 Απριλίου.
Μηνυτήρια αναφορά
Με την έναρξη της συνεδρίασης χθες το πρωί ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην Έδρα του δικαστηρίου έγγραφο του δικηγόρου του κ. Δημητρακόπουλου, πως βάσει της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας απέχει από την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διακοπή. Ούτε αυτή τη φορά, όμως, η Έδρα προχώρησε σε αναβολή, επισημαίνοντας ότι είναι παλιά και πρέπει να εκδικασθεί. Έτσι προχώρησε σε διορισμό δικηγόρου από τον πίνακα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Η δικηγόρος που ανέλαβε ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή για να μπορέσει να μελετήσει την υπόθεση, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνει ολιγόωρη μόνο διακοπή για να μπορέσει να μελετήσει τη δικογραφία. Αυτό οδήγησε τη δικηγόρο που διορίσθηκε να παραιτηθεί. Το δικαστήριο χρειάσθηκε να διακόψει αρκετές φορές, ενώ κι άλλες προσπάθειες που έγιναν για διορισμό άλλου δικηγόρου, προκειμένου να ξεκινήσει χθες η εκδίκαση, έπεσαν στο κενό. Μάλιστα, ο πρόεδρος δήλωσε πως η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί και πως αν δε δεχτεί κάποιος δικηγόρος, θα προχωρήσει στην εκδίκαση χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.
Κι ενώ αναμενόταν εκ νέου να ανέβει η Έδρα, ώστε να προχωρήσει σε άλλο διορισμό δικηγόρου ή να ξεκινήσει την εκδίκαση, όταν ανέβηκαν ο πρόεδρος Εφετών ανακοίνωσε ότι ο κ. Δημητρακόπουλος κατέθεσε εναντίον του μηνυτήρια αναφορά και γι’ αυτό θα ζητήσει την εξαίρεσή του από την υπόθεση. Διέκοψε εκ νέου δε, για τις 9 Μαΐου.
Το «Θάρρος» μετά την εξέλιξη αυτή επικοινώνησε με τη δικηγορική εταιρεία του κ. Δημητρακόπουλου, αλλά μέχρι χθες το απόγευμα δε στάθηκε δυνατό να έχει κάποια απάντησή του.    Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα