Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ – 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: Το Παρελθόν είναι παράξενος τόπος

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους), οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, από 2 έως 6 Οκτωβρίου, από 30 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου, και από 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 8° – 12° των Ζωδίων αυτών.
Πλέον βρισκόμαστε στην εποχή των εκλείψεων.
Μια περίοδο σημαντική.
1. Οι κινήσεις στον ουρανό
Τον Ιούλιο οι πλανητικές κινήσεις κορυφώνονται με δύο εκλείψεις, μία σημαντική αναδρόμηση και μία ηλεκτρικά φορτισμένη όψη τετραγώνου.
Ο Ιούλιος ξεκινά με την Ολική Ηλιακή Έκλειψη που πραγματοποιείται στις 2 του μήνα.
H έκλειψη αυτή αποτελεί μέρος της σειράς εκλείψεων στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, που ξεκίνησαν με την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο στις 13 Ιουλίου του 2018, και οι οποίες θα συνεχίσουν για όλο το 2019, μέχρι και το καλοκαίρι του 2020 όπου και θα ολοκληρωθούν.
Ο κύκλος αυτός των εκλείψεων στον συγκεκριμένο άξονα, συνδυάζεται χρονικά με το σχηματισμό και την κορύφωση της συνόδου Κρόνου – Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω, η οποία θα γίνει τον Ιανουάριο του 2020, και σηματοδοτεί έτσι μια περίοδο 18 μηνών που θα φέρει σημαντικές αλλαγές σε Αιγόκερους και Καρκίνους, αλλά επίσης και Κριούς και Ζυγούς, αφού οι εκλείψεις τους αφορούν πιο άμεσα.

Να θυμόμαστε όμως ότι οι εκλείψεις είναι δυνατά Αστρολογικά γεγονότα και μας επηρεάζουν όλους ανεξαιρέτως, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο, ανάλογα με το τι όψεις σχηματίζουν και ποιους Οίκους ενεργοποιούν στο προσωπικό μας Ωροσκόπιο.

 2. Η Έκλειψη
Η Ολική Ηλιακή Έκλειψη στις 2 Ιουλίου λαμβάνει χώρα στις 10°37′ του Ζωδίου του Καρκίνου και είναι μια έκλειψη που έχει έντονη συσχέτιση με το παρελθόν ενώ παράλληλα ανοίγει ένα παράθυρο προς το μέλλον.
Ενώ η ενέργεια της είναι εύκολα κατανοητή, κρύβει περίπλοκα θέματα και εκτός από την κύρια επίδρασή της στα Παρορμητικά Ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), θα έχει επίσης σημαντικό ρόλο για όσους έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες , Σκορπιούς και Υδροχόους).
 3. Το σκοτείνιασμα του Ήλιου
Μια Ηλιακή έκλειψη είναι αποτέλεσμα της Σελήνη η οποία στην κίνησή της έρχεται μπροστά από τον Ήλιο.
Σηματοδοτεί μια παροδική έλλειψη της λογικής και της συνείδησης και μια βουτιά βαθιά μέσα στο ασυνείδητο. Οι ανάγκες γίνονται έντονα αισθητές και έρχονται στο προσκήνιο. Το μυαλό σταματάει, η καρδιά χτυπάει, σκοτεινιάζει για λίγο, μέχρι που τελικά ο ήλιος βγαίνει ξανά, φέρνοντας κάτι νέο στη ζωή μας, κάτι για το οποίο τις περισσότερες φορές, δεν είμαστε προετοιμασμένοι.
Κάτω από αυτή την Ολική Έκλειψη στον Καρκίνο, ζητήματα που σχετίζονται με την αίσθηση της ασφάλειας, το σπίτι μας, γονικές ανησυχίες ή ακόμα και η ίδια η μητρότητα, καθώς και άλλα προσωπικά θέματα που σχετίζονται πάντα με τον τομέα της ζωής που η Σελήνη κυβερνά στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες μετά την έκλειψη.
Τα ίδια αυτά ζητήματα θα κορυφωθούν σταδιακά καθώς θα πλησιάζουμε στην σεληνιακή έκλειψη που ακολουθεί και που θα πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες μετέπειτα.
ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
 4. Το κάλεσμα του Βόρειου Δεσμού
Αυτό που είναι σημαντικό με αυτή την έκλειψη, είναι ότι ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται κοντά στον Βόρειο Δεσμό.
Αυτό σημαίνει ότι η επίδραση που θα έχει η έκλειψη, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να την νιώσουμε αρχικά, έχει ως στόχο της να μας κάνει να πάμε μπροστά. Στο Ζώδιο του Καρκίνου, “μπροστά” μπορεί να σημαίνει μεταξύ άλλων:
  • Να γίνουμε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των άλλων, στην περιοχή της ζωής μας που προσδιορίζεται από τον Αστρολογικό Οίκο στον οποίο η γίνεται η έκλειψη.
  • Μετά το αρχικό “ταρακούνημα” της έκλειψης, γινόμαστε πιο διαισθητικοί και περισσότερο έξυπνοι συναισθηματικά.
  • Οι ευθύνες που έχουν να κάνουν με την οικογένεια ή τα παιδιά μπορεί να μας επιβαρύνουν περισσότερο, αλλά μέσω αυτής της πορείας είναι που βρίσκεται μακροπρόθεσμα η εκπλήρωση μας, κάτι που πλέον το συνειδητοποιούμε.
 5. Η συσχέτιση με το Παρελθόν
Έγραψα μερικές γραμμές παραπάνω, ότι αυτή η Ολική Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο, έχει μια ισχυρή συσχέτιση με το παρελθόν.
Η ίδια η ουσία του Καρκίνου, ενός Ζωδίου που κυβερνάται από τη Σελήνη, είναι η προσκόλληση στο Οικείο. Στην έκλειψη αυτή τόσο ο συνειδητός εαυτός μας (o Ήλιος) όσο και η επιθυμία μας (η Σελήνη) βρίσκονται σε αυτό το υδάτινο ζώδιο και γεμίζουν με νοσταλγία και θύμησες.
Αλλά όπως ίσως να γνωρίζετε, το παρελθόν είναι ένα περίεργο μέρος …
ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Σε αυτή τη συγκεκριμένη έκλειψη, το παρελθόν, η μνήμη του παρελθόντος ή η νοσταλγία για το παρελθόν μπορεί να εμφανιστεί απροσδόκητα και να μας κατακλύσει.
Υπάρχουν δύο σημαντικά αστρολογικά γεγονότα που συνδέουν το Χρόνο με το Κάρμα, πάνω στον άξονα της έκλειψης.
Η πρώτη είναι η πολύ στενή σύνοδος του Κρόνου με το Νότιο Δεσμό της Έκλειψης, μια όψη σχεδόν ακριβής με απόκλιση μόλις έξι λεπτά της μοίρας!
Είναι σαν ο Κρόνος να μας δοκιμάζει, προσπαθώντας να μας τραβήξει πίσω στο παρελθόν ή σε παλιές συνήθειες, αντισταθμίζοντας την πορεία μας προς τον Βόρειο Δεσμό και την ανάπτυξή μας.
Είναι ανάγκη να πειθαρχήσουμε, ακέραια και δεξιότεχνα αποβάλλοντας συνήθειες που έχουν πλέον εξυπηρετήσει το σκοπό τους.
Είναι ανάγκη να καθαρίσουμε καρμικά. Απελευθερώστε κάθε φόβο από και προς το παρελθόν, αφήστε πίσω το άγχος και την απαισιοδοξία που έχουν τις ρίζες τους στην ανάγκη υλικής ασφάλειας.
Σταματήστε να δοκιμάζετε τον εαυτό σας και τα αισθήματά σας προσπαθώντας να ευχαριστήσετε ανθρώπους εξουσίας, αναζητώντας επιτεύγματα καριέρας ή προσπαθώντας να προσαρμοστείτε σε καταστάσεις ή σχέσεις που είναι αποδεδειγμένα άκαμπτες.
Αρχίστε να φροντίζετε αυτούς που σας φροντίζουν και να συντονίζεστε σε συνθήκες και σχέσεις που παρέχουν όχι μόνο υλική αλλά και συναισθηματική ασφάλεια.
 6. Επανάληψη
Ο δεύτερος αστρολογικός παράγοντας είναι ότι ο πλανήτης Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 7 Ιουλίου, μόλις πέντε ημέρες μετά την έκλειψη.
Στο χάρτη της έκλειψης, ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον Άρη ο οποίος βρίσκεται στην 0°31′ του Λέοντα. Από τη μοίρα αυτή ο Άρης ενεργοποιεί για μια ακόμη φορά την Ολική Σεληνιακή Έκλειψη της 21ης ​​Ιανουαρίου 2019.
Σκεφτείτε το λίγο… Μια έκλειψη στον Καρκίνο ενεργοποιεί μια παρελθούσα έκλειψη που έλαβε χώρα στο Λέοντα, λίγες μέρες πριν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος στον Λέοντα.
Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και ο Ερμής επίσης θα περάσει στην ανάδρομη πορεία του πάνω από τη μοίρα της προηγούμενης έκλειψης.
Φαίνεται ότι Καρμικοί είναι οι δεσμοί που πρέπει να διαλυθούν για Λέοντες, Σκορπιούς, και λιγότερο Ταύρους και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί στις πρώτες μέρες του Ζωδίου τους ή για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή γωνίες κοντά στις 0° – 2° μοίρες των Σταθερών.
Πρόσωπα ή εραστές από το παρελθόν μπορεί να εμφανιστούν εκ νέου, ζητήματα τα οποία τα παραπάνω Ζώδια αισθάνθηκαν με την προηγούμενη έκλειψη, τα επισκέπτονται ξανά.
Είναι σαν το σύμπαν να φωνάζει,

“Γυρίστε πίσω, ξανασκεφτείτε και αφήστε το παρελθόν”. 
Ανακυκλώστε το στον κάδο των απορριμμάτων και προχωρήστε”.
“Απελευθερωθείτε απ’ το Καρμικό φορτίο”.
“Συγχωρήστε και ξεχάστε”.

Αυτό δεν θα συμβεί εύκολα επειδή τόσο ο Άρης όσο και ο Ερμής είναι πολύ κοντά και έρχονται σε σύνοδο στις 9 Ιουλίου, ανάμεσα στις δύο εκλείψεις.
Ακριβώς πάνω στην σύνοδο Ερμή – Άρη, ο πλανήτης Ουρανός σχηματίζει όψη τετραγώνου, με το τετράγωνο ακριβείας Άρη – Ουρανού στις 11 Ιουλίου.
Πρόκειται για ένα τετράγωνο φορτισμένο που ηλεκτρίζει τη σύνοδο και μπορεί να προκαλέσει παρορμητικές αντιδράσεις, να φέρει νευρικότητα, ανησυχία και να κάνει τη γλώσσα μας κοφτερή.
Ενισχύει την ένταση, αναζωπυρώνει το θυμό, οδηγεί σε καυγάδες και σύγκρουση.
ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Απελευθερώστε, αφήστε, απελευθερώστε…
Αυτή είναι η μόνη εποικοδομητική προσέγγιση στην ένταση που συσσωρεύεται με αυτή την έκλειψη και στην απαίτησή της για Καρμική εκκαθάριση.
Μια εκκαθάριση και ώθηση προς τα εμπρός η οποία και θα συμβεί μόνο μετά και τη δεύτερη έκλειψη που ακολουθεί, στις 16 Ιουλίου, έκλειψη η οποία θα είναι και η συναισθηματική κορύφωση της περιόδου.
 7. Η επίδραση της έκλειψης στα Ζώδια
(ισχύει και για ωροσκόπο ή για προσωπικούς πλανήτες κοντά στη μοίρα της έκλειψης)
 Η έκλειψη είναι δύσκολη και θα τονίσει θέματα σχετικά με τον Οίκο και τους πλανήτες που εμπίπτει στον γενέθλιο χάρτη, για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, ειδικά εκείνους που γεννήθηκαν τις τελευταίες ημέρες του πρώτου δεκαημέρου και τις πρώτες ημέρες του δευτέρου δεκαημέρου.
Είναι ενδυνάμωση μέσω ολοένα αυξημένης πίεσης και ευθυνών για Αιγόκερους, επειδή αυτοί τείνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα στην ενέργεια του Κρόνου ακόμα και όταν αυτή είναι πιεστική.
Είναι επανεξέταση του παρελθόντος ή το παρελθόντος που εμφανίζεται ξανά με τη μορφή προσώπων ή καταστάσεων, κυρίως για Λέοντες και Σκορπιούς, και σε μικρότερο βαθμό Υδροχόους.
Λειτουργεί ως επί το πλείστων θετικά για τους Ταύρους, Παρθένους, Ιχθύες, Διδύμους και Τοξότες.
cosmosofastrology

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα