Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Έπεσαν «κεφάλια» στο μαγαζί του Μποτρίνι μετά τα βασανιστήρια σε 19χρονο ειδικευόμενο - Το εξώδικο που έστειλε ο εμπλεκόμενος μάγειρας

Μετά τις καταγγελίες του 19χρονους εκπαιδευόμενου μάγειρα για βασανιστήρια με καυτό λάδι και πυρακτωμένες σπάτουλες από τον Μάγειρα Α' που εργάζεται στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, ακολούθησαν απολύσεις αλλά και μία παραίτηση από το προσωπικό.
«Έχουν ήδη απομακρυνθεί δύο υπάλληλοι από το εστιατόριο και ένας αποχώρησε μόνος του. Τον συγκεκριμένο υπάλληλο φυσικά και τον γνωρίζω που έχει κάνει τις καταγγελίες αλλά δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα μαζί του. Τι συμβαίνει πίσω από αυτό θα φανεί», δήλωσε ο διάσημος σεφ, Έκτορας Μποτρίνι.
Μάλιστα παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αυλωνίτης, ο οποίος επισήμανε στην τηλεόραση του OPEN ότι «Γνωστοποίησα το θέμα σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα έρθω σε επαφή και με τον υπουργό Εργασίας τον κύριο Βρούτση και ταυτόχρονα σκέφτομαι και άλλου είδους κοινοβουλευτικές ενέργειες έτσι ώστε να μεγιστοποιήσω το θέμα».
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 19χρονου μάγειρα, που κατήγγειλε βασανιστήρια

στην κουζίνα του εστιατορίου του Έκτορα Μποτρίνι, Στέφανος Νικόπουλος, μιλώντας στο Openο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον πελάτη του.«Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» λέει ο δικηγόρος ο οποίος ανέφερε ότι εκτός των άλλων ο νεαρός υποχρεούνταν να εργάζεται καθημερινά 12 με 13 ώρες.
Ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και οι άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ωστόσο φοβούνται να μιλήσουν για να μην χάσουν τη δουλειά τους.
«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι (σ.σ.: ο Μποτρίνι) προκύπτουν μέσα από την έρευνα... Και γνώριζε... Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει.
Ό,τι έγινε για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».
Όπως καταγγέλλει ο νεαρός, υπέστη βασανιστήρια από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, το οποίο ανήκει στο γνωστό σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.Από την πλευρά του ο μάγειρας Α' του Έκτορα Μποτρίνι πέρασε στην αντεπίθεση, στέλνοντας εξώδικο, με το οποίο ζητά από τον 19χρονο να ανακαλέσει όλα όσα δυσφημιστικά κατήγγειλε εναντίον του.
«Στην κουζίνα είμαι αυστηρός αλλά με κοινή ομολογία όλων προσπαθώ να είμαι σωστός και δίκαιος» αναφέρει ο Μάγειρας Α’, ο οποίος, ξεκαθαρίζει στην εξώδικη δήλωσή του, πως ουδέποτε προχώρησε σε σωματική βία εις βάρος του 19χρονου.
Μάλιστα, σύμφωνα με το εξώδικο που φέρνει στη δημοσιότητα το corfupress.gr, τονίζει πως ο 19χρονος έδινε την εντύπωση ότι είχε βαρεθεί να εργάζεται (αυτοτραυματιζόταν από αδέξιες κινήσεις, τραβούσε βίντεο με το κινητό του) παρά τις διευκολύνσεις που παρέχει το εστιατόριο στους εργαζόμενούς του, στη συνέχεια είπε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος ότι θα σταματήσει, και στη συνέχεια, η μητέρα του είχε βρεθεί στο χώρο και είπε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον τους για το πως φέρθηκαν στο νεαρό, που «θέλει να ασχοληθεί με το μόντελινγκ» και του έκαναν κακό στο προφίλ.





dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα