Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Χωρίς γιατρούς και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας - Δεν βγαίνουν οι εφημερίες

Με σοβαρά κενά βγήκε το πρόγραμμα εφημεριών του Αυγούστου για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λόγω των ελλείψεων σε γιατρούς.
Υπάρχουν ημέρες που στην Παθολογική Κλινική δεν υπάρχει ούτε καν εφημερεύων γιατρός τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι τις ημέρες αυτές η κλινική πρέπει να κλείσει.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που βγήκε χθες, στις 2, 20 και 22 Αυγούστου στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου δεν εφημερεύει κανείς, ούτε καν γιατρός τομέα, ενώ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στις υπόλοιπες κλινικές. Ειδικά στη Χειρουργική πολλές ημέρες υπάρχει εφημερία από γιατρό τομέα, δηλαδή για παράδειγμα, μπορεί για όλη τη Χειρουργική να εφημερεύει ένας ορθοπαιδικός ή ουρολόγος, που ανήκουν στον χειρουργικό τομέα.
Ολα αυτά εν μέσω Αυγούστου που η κίνηση στο νοσοκομείο λόγω και της αυξημένης επισκεψιμότητας στην περιοχή είναι μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι πολλά περιστατικά δεν θα μπορούν να εξεταστούν ή να εισαχθούν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας κατά τις ημέρες

που υπάρχει έλλειψη γιατρών και αναγκαστικά θα πρέπει να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα και την παρουσία του ΕΚΑΒ στην περιοχή, καθώς μια διακομιδή απλού παθολογικού περιστατικού μπορεί να στερήσει την παρουσία του μοναδικού ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην περιοχή από ένα σημαντικό συμβάν.
Οπως φαίνεται η μη επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με ικανό αριθμό γιατρών έχει σημαντικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του και αρκετές παράπλευρες συνέπειες στην υγειονομική κάλυψη της περιοχής.   Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα