Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Μομφή Κατσίβελα για ορκωτό λογιστή, αιχμηρός ο Μπακούρος για Λεβεντάκη

Μομφή για τον ορκωτό λογιστή που ελέγχει τη ΔΕΥΑΤ άφησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ ο Σωτήρης Μπακούρος ήταν αιχμηρός ως προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, τονίζοντας ότι προεκλογικά είπε στον κόσμο ότι ο Φόρος Εισοδήματος της ΔΕΥΑΤ είναι πρόστιμο και την Τρίτη (σ.σ. προφανώς μετά τις εκλογές) θα πάει στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος!
Η συζήτηση για τη ΔΕΥΑΤ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας την Παρασκευή το βράδυ, προκλήθηκε μετά από ερώτημα, προ ημερήσιας διάταξης, του Στάθη Ανδρινόπουλου ο οποίος είπε ότι, «τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλά και διάφορα για τη ΔΕΥΑΤ. Και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είχε αναφερθεί σε αυτό και σε αρκετά προβλήματα που υπάρχουν και τώρα τελευταία πάλι είδαμε δημοσιεύματα σε σχέση με τους ισολογισμούς. Θα ήθελα, λοιπόν, μιας και είναι το τελευταίο συμβούλιο, να μη φύγουμε από αυτή την αίθουσα με ερωτηματικά. Κάποιος, επομένως, θα πρέπει να μας ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτός θα πρέπει να είναι, είτε ο κ. δήμαρχος, είτε κάποιοι από τους

συναδέλφους που είναι στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ».
Απάντηση δημάρχου
Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε πως, «έχω μια προφορική ενημέρωση η οποία δεν είναι επαρκής. Ζήτησα να μου φέρουν επίσημα έγγραφα, υπογεγραμμένα, για να μπορέσουν ν’ αξιολογηθούν ώστε να εξετάσουμε τι χρειάζεται να γίνει και ποια είναι ακριβώς η παρατήρηση ή τα σχόλια τα οποία υπάρχουν. Δε μου παραδόθηκε ακόμα τίποτα ενυπόγραφο. Μίλησα και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΤ και με το λογιστή της. Κάλεσα τον ορκωτό λογιστή να έρθει στο γραφείο μου και προφασίστηκε ότι δε μπορεί γιατί είναι χαλασμένο το αυτοκίνητό του. Βεβαίως, δεν θεωρώ ότι η απάντηση ήταν επαρκής ως δικαιολογία. Για όσο κρατάει αυτή η δημοτική θητεία, εφόσον μου παραδοθεί επίσημο έγγραφο το οποίο να περιέχει όποιες παρατηρήσεις ενδεχομένως υπάρχουν, θα γίνει συμπληρωματικός έλεγχος.
Στη ΔΕΥΑΤ άλλος ελέγχει κι άλλος υπογράφει. Θα πρέπει να δω ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι θα υπογράψουν και είμαι διατεθειμένος να κληθούν οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης, εάν υπάρχει θέμα, ώστε να γίνει πλήρης έλεγχος της ΔΕΥΑΤ. Μετά από αυτό θ’ ακολουθήσουν, εάν κι εφόσον υπάρχει θέμα, ΕΔΕ και εισαγγελική καταγγελία».
Σωτ. Μπακούρος
Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Μπακούρος και με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ, είπε ότι, «είναι σίγουρο ότι η λειτουργία της ΔΕΥΑΤ αυτά τα χρόνια δεν αποτελεί πρότυπο ώστε να διδάσκεται στις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είχα αναφέρει, πάρα πολλές φορές, ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και κάποτε θα σκάσει κάτι και θα μας πάρει η μπάλα όλους. Το είχα τονίσει και στα δημοτικά συμβούλια και στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΤ. Όμως, ας είμαστε συγκρατημένοι. Η ΔΕΥΑΤ πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε και προεκλογικά, ώστε μέσο επίθεσης, αν θέλετε, κατά της διοίκησης και κατ’ επέκταση εναντίον του δημάρχου. Είδαμε φαινόμενα τα οποία απείχαν της πραγματικότητας. Είδαμε να κραδαίνει υποψήφιος δήμαρχος τη Δήλωση Φόρου Εισοδήματος της ΔΕΥΑΤ, 61.000, και να λέει στον κόσμο, ο οποίος παραληρούσε χτυπώντας παλαμάκια, ότι αυτό το ποσό είναι το πρόστιμο που θα στείλει την Τρίτη τον δήμαρχο στον εισαγγελέα. Επομένως καλό θα είναι να μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Ας περιμένουμε να τελειώσει ο έλεγχος, να βγει το πόρισμα, να γνωρίζουμε, επίσημα πλέον, τι έχει συμβεί.
Μας κάλεσε σαν Δ.Σ. ο κύριος που διενεργεί τον έλεγχο αλλά μας είπε ότι αυτά είναι μη ανακοινώσιμα. Κατά συνέπεια, δεσμεύομαι ώστε να μην μπορώ να μιλήσω τώρα για το θέμα αυτό.».
Σ. Κουκούμης
Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, επεσήμανε ότι, «το μέγα πρόβλημα μέχρι σήμερα είναι ότι δεν δημιουργήθηκε ένας Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας με το ανάλογο προσωπικό, να υπάρχει μια συγκροτημένη διοίκηση με διευθυντές, προϊσταμένους και στελέχη, ώστε να διεκπεραιώνουν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς και τα θέματα της καθημερινότητας… […] Θα δούμε και τους απολογισμούς – ισολογισμούς και τι θα βγάλουν οι ορκωτοί λογιστές».
Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα