Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Βιολογικός Γαργαλιάνων: Ενημερωμένοι όλοι από τις 27 Φεβρουαρίου για Ε.Π.Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.

Ενημερωμένοι από τις 27 Φεβρουαρίου 2019 είναι όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας της απελθούσης δημοτικής περιόδου για λήψη νέας απόφασης υποβολής πρότασης για το Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα σε πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α για «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000-15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ-ΝΕΑ ΕΡΓΑ), 14.29.14.17, ΟΠΣ 3340» και όχι στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”, όπως είχε λάβει απόφαση το Δ.Σ. Τριφυλίας 20 Δεκεμβρίου 2018.
Σε συνεδρίαση του Σώματος στις 27 Φεβρουαρίου 2019 πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η «Ενημέρωση για τη νέα Πρόσκληση ΕΣΠΑ του Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α για τους βιολογικούς καθαρισμούς». Ενημέρωση για το πρόγραμμα έκανε η εξωτερική συνεργάτις της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων, Αμαλία Θλιμμένου, παρουσία και του διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργου Γκόνη.
Στο ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα αναφέραμε ότι ο – τότε – δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είπε πως είχαν αποφασίσει για υποβολή πρότασης στο

“ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, ωστόσο από το ΥΠ.ΕΣ. τους «προέτρεψαν» να κάνουν υποβολή πρότασης στην ως άνω πρόσκληση του ΕΣΠΑ. Ο δε συνολικός προϋπολογισμός έργων των δράσεων της πρόσκλησης, όπως είχε λεχθεί τότε, ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ και ο προϋπολογισμός εκτιμώμενης δαπάνης για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων φτάνει, όπως έχει ειπωθεί, τα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Ερωτήματα σχετικά με την πρόσκληση του ΕΣΠΑ και κυρίως την απόδοση ΦΠΑ, αλλά και την εμπλοκή της ΔΕΥΑΤ στο έργο, έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, επισήμανε την ευχή όλων όλα να πάνε καλά, αλλά εξέφρασε ενδοιασμούς για τη ΔΕΥΑΤ. Ο δε Σωτήρης Μπακούρος τόνισε ότι όσο λιγότερο εμπλακεί η ΔΕΥΑΤ τόσο καλύτερα για το έργο. Θυμίζεται, τέλος, πως από τότε είχα σημειώσει στο ρεπορτάζ ότι θα πρέπει να ληφθούν νέες αποφάσεις στο Δ.Σ. Τριφυλίας για ακύρωση της προηγούμενης για υποβολή πρότασης στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” και, νέα, για το ΕΣΠΑ!
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

-Φωτογραφία αρχείου από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 27 Φεβρουαρίου 2019 και την ενημέρωση που έκανε η εξωτερική συνεργάτις της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα