Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ορθογραφίας μαθητών γυμνασίου στην Πελοπόννησο . Ανάμεσα στις νικήτριες και μια μαθήτρια από τα Φιλιατρά!!!!

Τα αποτελέσματα του 1ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας μαθητών και μαθητριών γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοίνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου.
Ο διαγωνισμός έγινε στις 6-9-16 Φεβρουαρίου σε 39 σχολεία και των πέντε νομών, με συμμετοχή άνω των 1300 μαθητών και μαθητριών. Συνδιοργανώθηκε από το 1 ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, το 6 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 1 ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, το 4 ο Γυμνάσιο Τρίπολης, το 1 ο Γυμνάσιο Κιάτου, το 2 ο Γυμνάσιο Σπάρτης, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, τους Συνδέσμους Φιλολόγων Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο προκριματικός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε κάθε νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρεις φάσεις:
Η α’ φάση διεξήχθη στις 6 Φεβρουαρίου 2020, στα σχολεία των μαθητών που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Στην επόμενη φάση του προκριματικού προκρίθηκαν από κάθε σχολείο οι δύο πρώτοι μαθητές και μαθήτριες από κάθε τάξη.
Η β’ φάση διεξήχθη σε ένα γυμνάσιο κάθε νομού στις 9 Φεβρουαρίου Οι μαθητές

διαγωνίσθηκαν γραπτώς σε αίθουσες του σχολείου ανά τάξη.
Το σχολείο που διοργάνωσαν τη Β ́ και Γ ́φάση του προκριματικού για τους μαθητές του νομού Μεσσηνίας ήταν το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.
Η γ’ φάση διεξήχθη επίσης στις 9 Φεβρουαρίου στο ίδιο σχολείο που είχε αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Στη φάση αυτή συμμετείχαν προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού οι 5 πρώτοι μαθητές και μαθήτριες της Β ́ φάσης από κάθε τάξη ανά νομό και έλαβαν βεβαίωση για τη διάκρισή τους. Ο πρώτος μαθητής ή μαθήτρια από κάθε τάξη έλαβε ως βραβείο ένα λεξικό της ελληνικής γλώσσας.
Ο τελικός διεξήχθη την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.
Οι 3 νικητές και μαθήτριες από τη Γ ́ φάση από κάθε τάξη από κάθε νομό (σύνολο 45 μαθητές και μαθήτριες) διαγωνίσθηκαν στον τελικό, προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού.
Ο πρώτος νικητής από κάθε τάξη έλαβε ως βραβείο ένα tablet.
Στην προετοιμασία του διαγωνισμού σημαντική ήταν η συμβολή της Διεύθυνσης και των φιλολόγων του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας.
Οι τρεις πρώτοι νικητές- νικήτριες, μαθητές - μαθήτριες στη Μεσσηνία είναι οι εξής:
Α ́ ΤΑΞΗ: Ιωάννα Αγγελή (Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας), Δήμητρα Στριμπάκου (Γυμνάσιο Φιλιατρών), Διαμαντώ Λιάσκου (Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας).
Β ́ ΤΑΞΗ: Παναγιώτης Κλείδωνας (2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας), Μάρθα Μπουγά (Εκπαιδευτήρια Μπουγά), Ευγενία Νικολοπούλου (Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας),
Γ ́ ΤΑΞΗ: Μαρία – Μαργαρίτα Τσίτουρα (Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας), Δήμητρα – Αγάπη Λαγούδη (Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας), Ζαφειρούλα – Αλεξ Κοτσώρη (Γυμνάσιο Κυπαρισσίας).
Οι πρώτοι νικητές του τελικού είναι:
Α ́ ΤΑΞΗ: Κωνσταντίνος Ζουρουφίδης (ΙΔ. "Νέο Σχολείο").
Β ́ ΤΑΞΗ: Μαρία – Νεφέλη – Καρβούνη (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης)
Γ ́ ΤΑΞΗ: Δήμητρα Μπαντάνα (Γυμνάσιο Νέας Κίου)
Με βάση τον κανονισμό του Διαγωνισμού, την επόμενη χρονιά το σχολείο που θα διοργανώσει τον τελικό είναι το σχολείο της νικήτριας της Γ ́ Γυμνασίου, δηλαδή το Γυμνάσιο Νέας Κίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα