Με τρία διαφορετικά κείμενα, του Θεοδ. Γρηγοριάδη, Κώστα Τσιρόπουλου και του Τίτου Πατρίκιου σχετικά με την λογοτεχνία, τη φιλαναγνωσία και την αξία των βιβλίων για τη ζωή μας, υποδέχτηκαν σήμερα, την φετινή εξεταστική διαδικασία οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες για τα ΑΕΙ της χώρας.
Η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων που γίνονται φέτος στη «σκιά» της υγειονομικής κρίσης η οποία απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη, ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, με αυξημένα ωστόσο μέτρα ασφαλείας.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με την Αρχαία ελληνική γλώσσα και τα Μαθηματικά κατευθύνσεων, ενώ θα ολοκληρωθούν στις 26 του μήνα για τους τελειόφοιτους των Λυκείων και τους απόφοιτους προηγούμενων ετών. Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι εξετάσεις ξεκινούν στις 16 και ολοκληρώνονται στις 30 του μήνα.
Συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιοι για τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, θα ξεκινήσουν από σήμερα τον δικό τους «αγώνα δρόμου» για την είσοδο στα τμήματα τους. Από
αυτούς, οι περίπου 80.000 είναι τελειόφοιτοι του Λυκείου που διαγωνίζονται φέτος μετά από μια «παύση» 2 μηνών της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία τους και με περιορισμένη εκπαιδευτική προετοιμασία στη συνέχεια.
«Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα« ευχήθηκε το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Εύχομαι να πετύχετε όσα επιθυμείτε, να θέσετε τις βάσεις για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία, να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας!» ανέφερε στο μήνυμα της προς τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, που φέτος έλαβε χώρα υπό ιδιαίτερες συνθήκες εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σας σε όλη αυτή την προσπάθεια, τους εκπαιδευτικούς σας, τις οικογένειές σας. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας» κατέληξε η υπουργός Παιδείας.
«Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν φέτος, λόγω της πανδημίας, υπήρξαν αντίξοες και έθεσαν ψηλά τον πήχη και για τον χώρο της εκπαίδευσης» δήλωσε ο αρμόδιος για τα ΑΕΙ υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης.
«Αντιμετωπίσαμε, ωστόσο, αυτήν την περιπέτεια, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με υπευθυνότητα και σθένος και αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που δεν αποπροσανατολίστηκαν από την πιεστική συγκυρία, αλλά, αντίθετα, έμειναν προσηλωμένοι στη συλλογική προσπάθεια να μη διαταραχθεί η σχολική ζωή» ανέφερε. «Θέλω να ευχηθώ σε κάθε μαθήτρια και σε κάθε μαθητή ξεχωριστά καλή επιτυχία. Θυμίζοντάς τους ότι αυτό δεν είναι το μόνο “ταξίδι” που θα κληθούν να κάνουν στη ζωή τους. Και ότι ακόμη και αν οι στόχοι, στην παρούσα συγκυρία, δεν ευοδωθούν, ενδεχομένως, για κάποιες και κάποιους εξ αυτών, το συναρπαστικό “ταξίδι” για τη γνώση δεν σταματά ποτέ» ανέφερε και ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των ΑΕΙ που διαγωνίζονται για την εξεταστική τους και όλους τους εκπαιδευτικούς των βαθμίδων της εκπαίδευσης».
Η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε σε περισσότερα εξεταστικά κέντρα από πέρυσι, χωρίς κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες αλλά με μόνο φυσικό εξαερισμό.
Με νέα δεδομένα τα παρακάτω:
– «Φέτος» υποψήφιοι θα επιλέξουν τις σπουδές τους από ένα επιστημονικό πεδίο. Με τις εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα να τελειώνουν 17 Ιουλίου, η διαδικασία αναμένεται να επιμηκυνθεί φέτος και τα μηχανογραφικά δελτία να συμπληρώνονται σίγουρα ως τις 27 Ιουλίου. Τα πρώτα αποτελέσματα των πανελλαδικών από τις επιδόσεις των υποψηφίων θα πρέπει να αναμένονται μέχρι τις 10 Ιουλίου (μέχρι 22-23 του μήνα για τα ειδικά μαθήματα).
– Η Νεοελληνική Γλώσσα φέτος συνεξετάζεται με τη Λογοτεχνία (με συμμετοχή της δεύτερης κατά 15% στη βαθμολογία), οπότε το μάθημα θα είναι πιο απαιτητικό για τους υποψηφίους.
– Καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων. Μέχρι πέρυσι, σε κάθε επιστημονικό πεδίο υπήρχαν δύο μαθήματα κατεύθυνσης που έδιναν περισσότερα μόρια από τα άλλα, αφού είχαν υψηλότερο συντελεστή βαρύτητας.
– Οι πανελλαδικές εξετάσεις φέτος θα είναι διπλές. Στην εξεταστική διαδικασία του Ιουνίου θα έχουμε αποφοίτους του παλαιού και του νέου συστήματος. Έτσι θα έχουμε διπλές εξεταστικές επιτροπές και διπλές βαθμολογικές επιτροπές στο φόντο των διαγωνισμών για τα ΑΕΙ της χώρας Δείτε εδώ τα θέματα tovima
Καλαμάτα: Παρουσίαση βιβλίου της Αλέκας Πλακονούρη
-
Το βιβλίο της Αλέκας Πλακονούρη «Τρύπα στο ταβάνι» θα παρουσιαστεί τη
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο αναγνωστήριο της Λαϊκής
Βιβλιοθήκης Κα...
Πριν από 34 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα