Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Στην Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν! Οι πρώτες εικόνες από το σημείο


Σε εξέλιξη είναι η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, που από σήμερα λειτουργεί ως τζαμί έπειτα από 86 χρόνια.
Στον ιστορικό ναό έφτασε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έφτασαν από το πρωί έξω από την Αγία Σοφία οι πύλες της οποίας άνοιξαν στις 10:00. Τηλεοπτικά συνεργεία μεταδίδουν live εικόνα από το ιστορικό μνημείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ χιλιάδες είναι οι πιστοί που βρίσκονται έξω από το ιστορικό μνημείο για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή.
Τα μέτρα ασφαλείας έξω από τον ναό είναι αυστηρά. Πολλοί ήταν οι πολίτες που κατευθύνθηκαν με χαλιά στα χέρια για την προσευχή ωστόσο τους σταμάτησε η ασφάλεια και ορισμένοι κατευθύνθηκαν σε άλλα τζαμια, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προσευχήθηκαν στα σημεία ασφαλείας.
Ο Μεχμέτ Μποϊνουκαλίν, ο Φερούχ Μουστουέρ και ο Μπουνιαμίν Τοπκούογλου είναι οι διορισμένοι ιμάμηδες, ανέφερε ο Αλί Ερμπάς.
Στις 10 Ιουλίου το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας, αποδέχθηκε αίτηση διαφόρων οργανώσεων και ακύρωσε κυβερνητική απόφαση του 1934 που απέδιδε στην Αγία Σοφία το καθεστώς μουσείου. Μόλις η απόφαση αυτή δημοσιοποιήθηκε, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα