Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ένα μικρό παιδί χάθηκε στην περιοχή της Γιάλοβας. Ενας διασώστης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας βρισκόταν τυχαία στην περιοχή κι όταν αντιλήφθηκε ότι μια οικογένεια αναζητά το παιδί της, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να συνδράμει στην έρευνα.
Με τις οδηγίες που έδωσε, έτσι ώστε να σαρωθεί σωστά η περιοχή από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί, η έρευνα είχε αίσιο τέλος. Το παιδί βρέθηκε καλά στην υγεία του, 20 λεπτά μετά και περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου ξεκίνησε η αναζήτηση.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ
Ολοι θα πρέπει να καταλάβουμε πως μπορεί να συμβεί στον καθένα να χαθεί το παιδί του κι ας φαντάζει στους περισσότερους γονείς ως κάτι το μακρινό που δεν αφορά τους ίδιους. Κι επειδή δεν θα υπάρχει πάντα ένας διασώστης της ΕΟΔ να βοηθήσει στην ανεύρεσή του, οι κοινωνικοί λειτουργοί της Ευρωπαϊκής Γραμμής για Εξαφανισμένα
Παιδιά 116000 του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” συμβουλεύουν: “Να μιλάτε ανοιχτά για τις δυσκολίες και τους κινδύνους, ώστε το παιδί να αντιληφθεί την επικινδυνότητα μιας κατάστασης”. Κι όχι μόνο αυτό, καθώς οι γονείς καλό είναι “να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για το πώς να αντιδράσουν, πώς να συμπεριφερθούν ψύχραιμα και πού να απευθυνθούν”. Γιατί ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι εύκολο ένα παιδί, σε ένα ανοιχτό μέρος με κόσμο, να κινδυνεύσει να χαθεί από τους γονείς.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ
Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και σε εμάς, να χαθεί το παιδί μας στο πλήθος, η υπαστυνόμος Α’ Σοφία Μπιτσώνη, υπεύθυνη Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου συμβουλεύει “οι γονείς να φροντίζουν από μικρή ηλικία τα παιδιά τους να γνωρίζουν ποια είναι η διεύθυνση κατοικίας τους και, φυσικά, το όνομά τους”. Επίσης, “να τα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο, καθώς και σε περίπτωση ανάγκης να ξέρουν ότι θα καλέσουν το 100.
Επιπλέον, για βοήθεια να απευθύνονται μόνο σε αστυνομικούς, σε γνωστά άτομα ή σε άτομα που έχει υποδείξει η οικογένειά τους ότι είναι της εμπιστοσύνης της, όπως για παράδειγμα συγγενείς ή φίλοι”. Σημαντικό επίσης και επιτακτικό για την ασφάλειά τους είναι “τα παιδιά να γνωρίζουν πως δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ σε όχημα ή να ακολουθούν κάποιον χωρίς να τον γνωρίζουν ή χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους”, τονίζει η υπαστυνόμος. Και προσθέτει καταλήγοντας πως εξίσου σημαντικό είναι “σε περίπτωση που τα παιδιά βρίσκονται μόνα τους στο σπίτι να μην ανοίγουν την πόρτα, και στο τηλέφωνο να μην λένε ποτέ ότι είναι μόνα τους”. eleftheriaonline
“Σάρωσε” τα πανελλήνια βραβεία το “TOC²” του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού
Θεάτρου
-
9 βραβεία στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού To
Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο (Τ.Ε.Θ.) συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο
Φεστιβάλ Ερασι...
Πριν από 35 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα