Στα γνωστά και κοινά στους περισσότερους ασθενείς συμπτώματα συγκαταλέγονται ο πυρετός, ο ξηρός βήχας, η ζαλάδα, η απώλεια γεύσης και όσφρησης, η δυσκολία στην αναπνοή, οι πονοκέφαλοι και οι διάρροια.
Ωστόσο, ειδικοί υγείας στην Ισπανία εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ιός να αφήνει μικροσκοπικούς μώλωπες στα πέλματα ορισμένων ασθενών, αφού η Ισπανική Ποδιατρική Εταιρεία επεσήμανε ότι, κυρίως σε νεότερους ασθενείς, τέτοιοι μώλωπες εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν χωρίς ιατρική παρέμβαση παράλληλα με τη γενική ανάρρωση του εκάστοτε ασθενούς.
Παρόμοιοι «μώλωπες» εντοπίστηκαν και στα πέλματα ασθενών στη Γαλλία και την Ιταλία.
Πιθανό σύμπτωμα του κορωνοϊού, στους ηλικιωμένους κυρίως ασθενείς, είναι η απώλεια της ακοής.
Μελετητές από τη αμερικανική σχολή ιατρικής John Hopkins στο Μέριλαντ εξέτασαν τις περιπτώσεις τριών ασθενών που απεβίωσαν λόγω του κορωνοϊού και συγκεκριμένα ενός 60χρονου άνδρα, μιας 60χρονης γυναίκας και μιας 80χρονης που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την ακοή τους.
Η ανάλυση έδειξε πως η 80χρονη γυναίκα είχε μολυνθεί με τον ιό στο μέσο του αυτιού της, ενώ ο 60χρονος είχε μολυνθεί και στα δυο αυτιά, τόσο στο μέσο τους όσο και στο μαστοειδές οστό που βρίσκεται πίσω από το πτερύγιο του αυτιού.
Έτσι, και παρόλο που το δείγμα για την συγκεκριμένη έρευνα ήταν πολύ μικρό, οι επιστήμονες εξετάζουν την σπάνια μεν, πιθανή δε είσοδο του ιού στον οργανισμό όχι μόνο από την μύτη και το στόμα, αλλά και από τα αυτιά και την απώλεια της ακοής ως σύμπτωμα.
Επιπλέον, μια αναφορά που δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό Περιοδικό για την Ιατρική στα έκτακτα περιστατικά, προειδοποιούσε πως σύμπτωμα του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι και ο…επίμονος λόξιγκας.
Η αναφορά εξέταζε συγκεκριμένα την περίπτωση ενός 62χρονου ασθενούς από το Σικάγο, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο αφού είχε λόξιγκα για μέρες.
Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως έπασχε από κορωνοϊό και ότι ο λόξιγκας οφειλόταν σε προβλήματα στην λειτουργία των πνευμόνων του, και κατ’ επέκταση στην αναπνοή του.
MIRROR
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα