Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

H Moderna ζητά επειγόντως άδεια για να κυκλοφορήσει το εμβόλιό της


Και η Moderna ζήτησε επισήμως σήμερα την άδεια να κυκλοφορήσει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ μεταδίδουν αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.
Το αίτημα της Moderna είναι το δεύτερο που κατατίθεται για επείγουσα κυκλοφορία του εμβολίου, μετά τα θετικά αποτελέσματα από τις έρευνες που διεξήγαγε για το εμβόλιό της που κάνουν λόγο ακόμα για 94% αποτελεσματικότητα.
Οπως αναφέρει το CNBC το αίτημα της Moderna για άδεια από το FDA σημαίνει ότι ορισμένοι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν την πρώτη δόση μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 100% στην πρόληψη προσβολής από βαριάς μορφής νόσο.
"Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο πολύ υψηλής αποτελεσματικότητας. Τώρα πλέον έχουμε τα αποτελέσματα για να το αποδείξουμε", δήλωσε ο δρ Ταλ Ζακς, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Moderna. "Περιμένουμε ότι θα έχουμε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή της επιδημίας αυτής".
Εκτός της αίτησης προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, η εταιρεία θα καταθέσει αίτηση για υπό όρους έγκριση και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει την κυλιόμενη εξέταση των στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα