Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Στους 12 μήνες αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς


Στο θέμα της ενδεχόμενης αύξηση της θητείας στον στρατό αναφέρθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Ταραντίλης επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν εξετάζεται υποχρεωτική στράτευση στα 18.
Υπενθυμίζεται ότι ότι κατά τη συνέντευξή του από τη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στο ζήτημα της στρατιωτικής θητείας, λέγοντας τα εξής: «Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών».
Επίσης, στο θέμα είχε αναφερθεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στις 18 Οκτωβρίου από τη Θάσο, λέγοντας πως μεταξύ άλλων πως «με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».  
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα