Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Αντιδράσεις για την απαγόρευση των συναθροίσεων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου


Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές πρακτικές και έκαναν λόγο για απόφαση που θα γίνει κουρελόχαρτο.
«Αντιδημοκρατική μεθόδευση» κατήγγειλε ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων για αυτή τη μεθοδολογία.
«Είναι μια ξεξκάθαρη μεθόδευση που μόνο στόχο έχει τον περιορισμό της λειτουργίας της δημοκρατίας», είπε, ενώ τους τόνους ανέβασε περισσότερο ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ο οποίος ανέφερε πως τα προγραμματισμένα για τις 28 Ιανουαρίου συλλαλητήρια θα γίνουν κανονικά. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση που «σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες».
Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο Γιώργος Λογιάδης ισχυρίστηκε ότι «η απόφαση μου θυμίζει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και είναι ντροπή».
«Δεν πρόκειται για θέμα δημοκρατίας αλλά για θέμα δημόσιας υγείας», αντέτεινε η εισηγήτρια της ΝΔ Μαρία – Ελένη Σούκουλη Βιτάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα