Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

«Αναστολή της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων για ένα χρόνο»


Την αναστολή του μέτρου της κινητικότητας για έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, οι υπηρεσίες των οποίων είναι υποστελεχωμένες, καθώς και άμεση ενεργοποίηση των προσλήψεων που έχουν εγκριθεί, αλλά δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως τονίσθηκε κατά την πρώτη για το 2021, τηλε- συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), οι υπηρεσίες των δήμων εξαιτίας του μέτρου της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων βρίσκονται αντιμέτωπες με…. ακινησία και σοβαρή υποστελέχωση στα όρια της διάλυσηςΜε τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου
Στην τοποθέτηση του για το θέμα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η κινητικότητα, σε όλες τις φάσεις που εξελίχθηκε στην αυτοδιοίκηση, προκάλεσε μεγάλη αποδυνάμωση, θέση με την οποία συμφώνησε το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Για το λόγο αυτό, πρότεινε και έγινε ομόφωνα δεκτό «να αποτελεί προαπαιτούμενο, για τη μετακίνηση υπαλλήλων από Δήμο σε δήμο, η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου του δήμου προέλευσης. «Με αυτό τον τρόπο θα υπερασπισθούμε τους Δήμους μας και θα θωρακίσουμε
τις υπηρεσίες μας, καθώς η πολιτεία φαίνεται ότι είναι απούσα και αγνοεί τις φωνές μας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης.
Υπενθυμίζεται πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών είχε «γειώσει» την ΚΕΔΕ, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα. Όπως είχε πει ο κ. Βορίδης: «Δεν είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε αυτή την λύση.
Θα προσπαθήσω να βρω άλλη λύση. Ως έσχατο καταφύγιο μόνο, μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η λύση. Γιατί, αν γίνει αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο για τους ΟΤΑ αλλά και για τους άλλους φορείς. Όμως, έτσι, κανένας φορέας δεν θα δίνει έγκριση. Και άρα καταργείται στην πράξη η κινητικότητα»», είχε προσθέσει.
Να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι δήμαρχοι
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δεδομένου ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμα σχετική ρύθμιση, πρότεινε σε αυτήν τη φάση οι Δήμαρχοι να δεσμευτούν μεταξύ τους, στο πλαίσιο της ηθικής και της δεοντολογίας που τους διέπει, και με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, να μην κάνουν δεκτές τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, από Δήμο σε Δήμο, αν δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου του Δήμου προέλευσης.
«Να δώσουμε τα χέρια, στο πλαίσιο της ηθικής και της δεοντολογίας και να δεσμευτούμε πως σε ότι αφορά μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο, οι Δήμαρχοι να μην κάνουμε δεκτές τις μετακινήσεις, αν δεν έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων από το Δήμο προέλευσης των υπαλλήλων» υπογράμμισε ο κ. Καϊτεζίδης, ενώ γνωστοποίησε πως θα μεταφέρει το κοινό αίτημα της ΠΕΔΚΜ και προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ζητώντας του να συμβάλλει και εκείνος στην υλοποίηση της απόφασης αυτής σε σχέση με μετακινήσεις προς την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα