Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η Dream team που αναλαμβάνει να ξεπαγώσει πάνω 330.000 εκκρεμείς συντάξεις


Επιχειρηματικό σχέδιο για την απονομή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που φτάνουν τις 300.000 κλήθηκε να καταρτίσει ο νέος project manager Μιχάλης Κεφαλογιάννης ο οποίος ήταν ειδικός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη την περίοδο της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής αλλά και του σχεδίου διάσωσης και εξυγίανσης της ΔΕΗ.
Ειδικότερα ο κ. Κεφάλογιαννης καλείται μαζί με την ομάδα του, η οποία αποτελείται από τους:
-Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
-Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
-Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
-Ελένη Νιαρχάκου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ να συντάξει ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα παρουσιάσει στον κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος με την σειρά του θα προχωρήσει τυχόν νομοθετικές παρεμβάσεις που απαιτούνται.
Η ομάδα έργου έχει το δικαίωμα για να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στην απονομή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης να καταφύγει στην λύση των ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες θα περάσουν τους φακέλους που βρίσκονται σε σακιά στο σύστημα ώστε στην συνέχεια να μπορέσουν να προχωρήσουν στην απονομή των συντάξεων.
Παράλληλα το σχέδιο περιλαμβάνει τη δυνατότητα προσωρινής στελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με πρώην υπαλλήλους των Ταμείων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι οποίοι είναι έμπειρα στελέχη στο θέμα της απονομής συντάξεων.
Η ανάθεση έργου θα γίνεται με συμβάσεις έργου 8 μηνών και δεν θα ανανεώνεται. Η αμοιβή θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, ενώ οι εν λόγω συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τις προβλεπόμενες περικοπές της σύνταξής τους.
Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ και να επιταχυνθούν οι απονομές συντάξεων, προβλέπεται η απόσπαση μόνιμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που ανήκουν σε φορείς εκτός της Γενικής Κυβέρνησης, με γνώση στα συνταξιοδοτικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα