Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ανάδοχος για ασφαλτικά στο Δήμο Τριφυλίας


Την έγκριση των πρακτικών που αφορούν την αποσφράγιση των ηλεκτρονικών (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά» και «Οικονομική Προσφορά» στο πλαίσιο διενέργειας της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης για την «προμήθεια ασφαλτικών υλικών συντήρησης επισκευής οδών (νέα προμήθεια)» αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή στο Δήμο Τριφυλίας.
Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε ο οικονομικός φορέας ο οικονομικός φορέας Τζικάκης Ευστάθιος, με συνολικό ποσό οικονομικής προσφοράς 174.220 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης τόνισε «Ψηφίζω υπέρ με ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα!
Ένα χρόνο περιμένει ο οικονομικός φορέας να τακτοποιήσετε την εκκρεμότητα, την οποία προξενήσατε χωρίς να υπάρχει κάτι το επείγον. Γι’ αυτό τότε εκφράσαμε δημόσια την αντίρρησή μας. Ο Δήμος χρειάζεται κάποια ασφαλτικά για να αποκαταστήσει βλάβες και μάλιστα πολλές. Δεν έχουμε ενημέρωση πόσες από αυτές τις ποσότητες έχουν χρησιμοποιηθεί και τι απομένει προς παραλαβή και διάθεση.
Παρατηρείται μια μεγάλη απόκλιση από τη σημερινή προσφορά κατακύρωσης των εκατόν εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων είκοσι (174.220,00) ευρώ, με το ποσό των εκατόν τριάντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων δεκαπέντε (132.915,60) ευρώ, προσφορά που είχαμε εγκρίνει με τα από 21-08-2020 και
02-09-2020 πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού, με την αριθ.204/2020 απόφαση της Ο.Ε.
Μήπως δεν επιμείνατε στην υποβολή των δικαιολογητικών από τον προσωρινό ανάδοχο; Δεν θελήσατε τότε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, δεν σας το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις απέναντι στον οικονομικό φορέα και προχωρήσατε σε απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με τα γνωστά επακόλουθα. Προκύπτει μια σημαντική διαφορά των σαράντα μία χιλιάδων τριακοσίων τεσσάρων ευρώ και σαράντα λεπτών (41.304,40), με την οποία επιβαρύνεται το ταμείο του Δήμου.
Όλα αυτά είναι συνέπειες της βιασύνης σας και της ανορθόδοξης λειτουργίας. Ελπίζω η αγωνία και το άγχος για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας να σας προβληματίσει.
ΥΓ. Μην σας αδικώ όμως είχαμε και την εγγυητική περίπου τριών χιλιάδων διακοσίων ευρώ που εξέπεσε υπέρ του Δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα