Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Πάτρα: Νέα κρούσματα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, παλεύουν οι υγειονομικοί (vid)


Ακόμη 9 κρούσματα Covid19 στην Πάτρα ανάμεσα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας. Για δραματική διασπορά είχε κάνει λόγο ο λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός. Σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν δεχόμαστε να μας κουνάνε το δάχτυλο για τους εμβολιασμούς».
Tην ίδια ώρα εντείνονται οι ανησυχίες στην Πάτρα ότι η μεγάλη διασπορά πίσω από τα πολλά κρούσματα στους νοσηλευτές του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας αφορά στο βρετανικό στέλεχος του ιού.
Ακόμη εννέα κρούσματα, παλεύουν οι υγειονομικοί
Υπενθυμίζεται ότι ο λοιμωξιολόγος του ΠΓΝΠ, Μάρκος Μαραγκός είχε προειδοποιήσει ότι η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας κάνοντας λόγο για «πόλεμο».
Όπως αναφέρει το tempo24.news, τα 9 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού διαφόρων κλινικών του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.
Παρακολουθήστε τι είπε η ιατρός και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, κ. Μανωλοπούλου:


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
«Δεν δεχόμαστε να μας κουνάνε το δάχτυλο για τους εμβολιασμούς» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σε δήλωσή του με αφορμή τον ισχυρισμό της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ότι για τη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» ευθύνεται το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών του προσωπικού.
«Απαράδεκτο αυτά που προσάπτουν στους υγειονομικούς που κόλλησαν τον μεταλλαγμένο ιό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών. Για να μη χαλάσει το αφήγημα της κυβέρνησης για τα λάθη και τις παραλείψεις του συστήματος φταίνε οι υγειονομικοί» αναφέρει.
«Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ήταν ξέφραγο αμπέλι. Έμπαιναν οι συνοδοί οπότε ήθελαν χωρίς έλεγχο. Συνοδοί και ασθενείς έμπαιναν χωρίς τεστ κορονοϊού. Έτσι γέμισε κορονοϊό η παθολογική κλινική. Κανένα μέτρο από τη διοίκηση. Η διασπορά συνεχίζεται και σε άλλες κλινικές.
Έχασε τη ζωή της μία νέα γυναίκα. Αλήθεια έγινε έλεγχος στους συνοδούς και ασθενείς που κόλλησαν κορονοϊό να δούμε αν πάσχουν από το μεταλλαγμένο ιό; Ή φταίνε και αυτοί που δεν έκαναν το εμβόλιο επειδή δεν ήρθε η σειρά τους;
Δεν έχουμε εικόνα των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα μας καθ’ ότι τα εργαστήρια στα νοσοκομεία δεν έχουν δυνατότητα τέτοιων αναλύσεων. Μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται σε δύο εργαστήρια που έχουν τέτοια δυνατότητα σε όλη τη χώρα» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:
«Να μην μας κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που τα έκαναν θάλασσα με τους εμβολιασμούς. Άλλα σχεδίαζαν, άλλα γίνονται με τα εμβολιαστικά κέντρα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Στο εν λόγω νοσοκομείο στη Πάτρα είχαν εμβολιαστεί κάποιοι με την πρώτη δόση και κόλλησαν όπως και σε πολλά νοσοκομεία. Πολλοί συνάδελφοι πρώτες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, δεν έχουν ακόμη ικανό αριθμό αντισωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα