Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Τοποθέτηση της Σταματίας Αλεξοπούλου στα Θέματα της συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής στις 23/06/2021

Στο 1ο Θέμα Η.Δ. <<Αποδοχή χρηματοδότησης, ποσού 39.680,00€, από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2020» του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υλοποίηση της υπηρεσίας «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Τριφυλίας»>>: Ψηφίζω ΥΠΕΡ.
Στο 2ο Θέμα Η.Δ. <<Αποδοχή επιχορήγησης, ποσού 267.108,15€, από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης)>>: Ψηφίζω ΥΠΕΡ και παρακαλώ να μας ενημερώσετε εγγράφως αναλυτικά ποιες είναι επακριβώς οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου Τριφυλίας προς τρίτους που θα εξοφληθούν.
Στο 3ο Θέμα Η.Δ. <<Απόδοση του αριθ. 210/2021 χρηματικού εντάλματος προπληρωμής με υπόλογο την Ανδρινοπούλου Γεωργία>>: Ψηφίζω ΥΠΕΡ.
Στο 4ο Θέμα Η.Δ. <<Άσκηση ή μη ένδικων μέσων (αίτηση αναίρεσης) κατά της αριθ. Α18/2021 αποφάσεως Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, με ενάγοντα την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»>>: Ψηφίζω ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ σύμφωνα με την ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της Νομικής Συμβούλου του Δήμου.
Στο 5ο Θέμα Η.Δ. <<Άσκηση ή μη ένδικων μέσων (έφεσης) κατά της αριθ. 43/2021 αποφάσεως Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας, με ενάγοντα τον Μιχαλόπουλο Δημήτριο του Μιχαήλ>>: Ψηφίζω ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ σύμφωνα με την ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της Νομικής Συμβούλου του Δήμου.
Στο 6ο Θέμα Η.Δ. <<Τροποποίηση προϋπολογισμού, οικ. έτους 2021, του Συνδέσμου Ύδρευσης «ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ» (έγκριση της αριθ. 11/2021 απόφ. Δ.Σ. του Συνδέσμου)>>: Ψηφίζω ΥΠΕΡ.
Στο 7ο Θέμα Η.Δ. <<Λήψη απόφασης επί εξηγήσεων του κ. Μουστακίδη Ορέστη – Μόσχου, προσωρινού μειοδότη του έργου «ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ», σχετικά με την αιτιολόγηση του κόστους εργασιών που αναφέρει στην οικονομική προσφορά του>>: Στο έγγραφό της με Θέμα: Αιτιολόγηση Κόστους Εργασιών από τον προσωρινό μειοδότη του έργου με τίτλο «ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας γράφει ότι ο προσωρινός μειοδότης, κ. ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ-ΜΟΣΧΟΣ κατάφερε να εξηγήσει ικανοποιητικά και με τρόπο που να πληρούνται οι απαιτήσεις της μελέτης, την χαμηλή προσφορά που υπέβαλε, εισηγούμαστε την αποδοχή της προσφοράς του. Η αναθέτουσα αρχή θα πρέπει να αποστείλει στον προσωρινό μειοδότη έγγραφη πρόσκληση με την οποία θα πρέπει εντός δέκα ημερών να καταθέσει μέσω ΕΣΗΔΗΣ τα δικαιολογητικά κατακύρωσης. Ψηφίζω ΥΠΕΡ σύμφωνα με το έγγραφο και εύχομαι να έκαναν έλεγχο αναλυτικό όπως προβλέπει ο νόμος για να μην υπάρξουν περιπέτειες και καθυστερήσεις με προσφυγές κτλ.
Στο 8ο Θέμα Η.Δ. <<Λήψη απόφασης επί αιτήσεως του κ. Λαμπαδάριου Διονύσιου του Αριστείδη σχετικά με την αποζημίωσή του για τη θραύση κρυστάλλου που προκλήθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητό του, από υπαιτιότητα του Δήμου Τριφυλίας>>: Ψηφίζω ΥΠΕΡ.
Στο 9ο Θέμα Η.Δ.
<<Ματαίωση του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Αποκατάσταση κατολισθήσεων και Επισκευή αγροτικής οδοποιίας»>>: Στο έγγραφο της Αν. Προϊσταμένης Τ.Υ. με Θέμα: Ματαίωση Διαγωνιστικής Διαδικασίας Έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ – Α.Μ. 38/2019» γράφει: Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε λήψη απόφασης ματαίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου του θέματος σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφ. α παράγραφος 2 του άρθρου 106 «Ματαίωση διαδικασίας» του Ν. 4412/2016 διότι δεν προσκλήθηκαν εγκαίρως οι οικονομικοί φορείς για παράταση της ισχύος των προσφορών τους σύμφωνα με το εδαφ. α παράγραφος 1 του άρθρου 72 «Εγγυήσεις» του Ν. 4412/2016. Μπορεί η Υπηρεσία ή η Διοίκηση να μας εξηγήσει για ποιο λόγο έγινε εισήγηση για ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας; Είναι ένα έργο με χρηματοδότηση από το 2019 και πείτε μας γιατι δεν προσκλήθηκαν εγκαίρως οι οικονομικοί φορείς για παράταση ισχύος των προσφορών τους όπως γράφει το έγγραφο της Αν. Προϊσταμένης; Στην Οικ. Επιτροπή ήρθε το θέμα τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο 2020 αν θυμάμαι καλά και η Επιτροπή Διαγωνισμού διαπίστωσε ελλείψεις ως προς τα δικαιολογητικά του φερόμενου ως προσωρινού αναδόχου. Τι έγινε επί εννιά μήνες; Πότε διαπιστώθηκε ότι δεν προσκλήθηκαν εγκαίρως οι οικονομικοί φορείς για παράταση ισχύος των προσφορών τους; Τα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν διαθέσιμα για νέο διαγωνισμό ή έχει λήξει η ισχύς της απόφασης χρηματοδότησης του Δήμου Τριφυλίας; Ψηφίζω ΚΑΤΑ.
Στο 10ο Θέμα Η.Δ. <<Έγκριση του Πρακτικού Ι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Δημοτική Οδοποιία Κυπαρισσίας»>>: Ψηφίζω ΥΠΕΡ της εισήγησης και ελπίζω η Επιτροπή Διαγωνισμού να τα εξέτασε όλα αναλυτικά και η εισήγησή της να είναι σύμφωνα με την νομοθεσία γιατί γίνονται πολλές προσφυγές και ακυρώσεις αποφάσεων του Δήμου Τριφυλίας είτε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είτε από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.).
Στο 11ο Θέμα Η.Δ. <<Τροποποίηση προϋπολογισμού Δ. Τριφυλίας, οικ. έτους 2021 (εισήγηση προς το Δ.Σ.)>>: Για το θέμα αυτό μας στείλατε δύο εισηγήσεις. Μία την Παρασκευή για την 5η Τροποποίηση με ημερομηνία της Παρασκευής και μία χθες για την 6η Τροποποίηση με χθεσινή ημερομηνία. Δεν είναι μία η Τροποποίηση αλλά δύο που εισάγετε στο θέμα. Από προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικ. Επιτροπής ήδη από το 2020 έχω ζητήσει για κάθε Τροποποίηση μαζί με τον Πίνακα της εισηγητικής έκθεσης της Οικ. Υπηρεσίας να μας στέλνετε και όλα τα Σχετικά έγγραφα που λαμβάνονται υπόψη για τη σύνταξη της εισηγητικής έκθεσης για να γνωρίζουμε.Για παράδειγμα αναφέρω στην 5η Τροποποίηση την από 18-06-2021 εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και στην 6η Τροποποίηση την αριθ.πρωτ. 7170/16-06-2021 εισήγηση της Διεύθυνσης διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης, περιβάλλοντος & πρασίνου και το αριθ.πρωτ. 7128/14-06-2021 έγγραφο Δημάρχου. Τι γράφουν οι εισηγήσεις και το έγγραφο Δημάρχου; Βλέπουμε ότι χρηματικά ποσά βγαίνουν από Κωδικούς, αλλάζουν και πάνε σε άλλους Κωδικούς και συνέχεια γίνεται αυτό χωρίς να μας ενημερώνετε με τα έγγραφα των Υπηρεσιών για να γνωρίζουμε. Ψηφίζω ΥΠΕΡ με επιφύλαξη στην 5η Τροποποίηση και ΚΑΤΑ στην 6η Τροποποίηση. Ζητώ πάλι για κάθε Τροποποίηση μαζί με τον Πίνακα της εισηγητικής έκθεσης της Οικ. Υπηρεσίας να μας στέλνετε και όλα τα Σχετικά έγγραφα που λαμβάνονται υπόψη για τη σύνταξη της εισηγητικής έκθεσης.
Στο 1ο Θέμα Ε.Η.Δ. <<ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΙΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ, ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΩΝ, ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ & ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ>>: Ψηφίζω ΥΠΕΡ.
Σταματία Αλεξοπούλου – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα