Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Νέα επιτυχία της ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα και «χτυπούσαν» καταστήματα και κοσμηματοπωλεία


Κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα και «χτυπούσαν» καταστήματα και κοσμηματοπωλεία, εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ. Έπιασαν κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη στα Τρίκαλα, την παραλάμβαναν με ΚΤΕΛ, σε ηχεία αυτοκινήτου έκρυβαν κοκαΐνη στη Θεσπρωτία.

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ, μετά την εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε αυτοκίνητα και «χτυπούσαν» καταστήματα και κοσμηματοπωλεία. Συγκεκριμένα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων μια συμμορίας που κατέκλεβε αυτοκίνητα, καταστήματα και κοσμηματοπωλεία, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα, με τα οποία πήγαινε σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της Αττικής. Στη συνέχεια, οι δράστες με λοστούς, βαριοπούλες ή μεταλλικά φρεάτια έσπαγαν τις τζαμαρίες των καταστημάτων και σήκωναν τα προστατευτικά ρολά. Σε μία περίπτωση διάρρηξης καταστήματος, μάλιστα, έσπασαν τη τζαμαρία με κλεμμένο όχημα.
Στην συνέχεια εισέβαλαν στον εσωτερικό χώρο και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις οποίες μάλιστα απενεργοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών.



Μετά τις κλοπές, οι δράστες παρέδιδαν τα κλοπιμαία στον αρχηγό ο οποίος φρόντιζε να φρόντιζα να τα πουλάει και να νομιμοποιεί τα έσοδα μέσω του «επιχειρηματικού του προφίλ».
Τα μέλη της οργάνωσης έχουν χτυπήσει τουλάχιστον δέκα καταστήματα και τρεις κλοπές αυτοκινήτων, σε Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Κολωνό, Ακρόπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νίκαια, Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Περιστέρι.
Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ρολόγια και κοσμήματα, ρούχα επώνυμων εταιρειών, σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim και 3.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το παράνομο κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά το ποσό των 190.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται, ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί πάλι για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή και διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή τους.
Έπιασαν κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη στα Τρίκαλα – Την παραλάμβαναν με ΚΤΕΛ
Η εγκληματική οργάνωση, έπεσε στα «δίχτυα» της Αστυνομίας μετά από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων. Τα μέλη της, φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά, με «ειδίκευση» στην ηρωίνη…
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε προχθές (8/6) και χθες (9/6) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Τρικάλων και στον Τύρναβο συνελήφθησαν συνολικά 8 Έλληνες, ηλικίας από 34 έως 58 ετών -6 άντρες και 2 γυναίκες- σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ακόμη ενός μέλους της οργάνωσης που δεν εντοπίστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών τυγχάνουν και άλλα άτομα, τα στοιχεία 17 εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο δε συνελήφθησαν γιατί πέρασε το όριο του αυτοφώρου.



Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένα άτομο προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον αρχηγό της οργάνωσης, από το μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έως τα μέσα Μαρτίου που συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, ενώ τα υπόλοιπα 16 άτομα προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση.
Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ηρωίνης, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους έως και προχθές (8/6), ενώ το συνολικό όφελος που κέρδισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Διακινούσαν την ηρωίνη με ΚΤΕΛ
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο αρχηγός της οργάνωσης προμηθευόταν την ηρωίνη που διακινούσαν τα μέλη της είτε ως ασυνόδευτο δέμα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ είτε από την περιοχή του Τυρνάβου, μεταφέροντάς την στην πόλη των Τρικάλων είτε την προμηθευόταν άλλο μέλος της οργάνωσης για την εγκληματική δράση της.
Παράλληλα, τα άλλα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που προμηθεύονταν από τον αρχηγό, συγκεντρώνοντας και παραδίνοντας τα χρήματα από την πώλησή της σε διά ζώσης επαφές μαζί του.
Σε νομότυπες έρευνες που έγιναν σε σπίτια, σε αυτοκίνητα καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 65 γραμμαρίων
Ποσότητα κάνναβης, βάρους -1,3- γραμμαρίων
18 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
5 διαδερμικά έμπλαστρα με τη δραστική ουσία «φαιντανύλη»
2 ζυγαριές
το χρηματικό ποσό των 3.090 ευρώ και
8 κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, 2 επιβατικά και 1 φορτηγό, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Θεσπρωτία: Τα ηχεία του αυτοκινήτου έκρυβαν κοκαΐνη
Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (10/06) στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί -άνδρας και γυναίκα- που κατηγορούνται για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών. Προηγήθηκε αστυνομικός έλεγχος στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα και στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο άνδρας.
Ύστερα από σχολαστική έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν συσκευασία με κοκαΐνη σε μορφή «βράχου» βάρους 55 γραμμαρίων, η οποία ήταν κρυμμένη πίσω από μονάδα ηχοσυστήματος στο ταμπλό του οχήματος. Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, astynomia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα