Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ


Προεκλογική κάθοδος του κου Νίκα στα Φιλιατρά ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (Μάρτιος 2019), δηλώνει ότι κάθε φορά που έρχεται στα Φιλιατρά βλέπει περισσότερα σπίτια και καταστήματα κλειστά. Δόθηκε η πρέπουσα απάντηση από τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ πως τα σπίτια και τα καταστήματα κλείνουν ως συνέπεια των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζονται στην πόλη, τις οποίες ο κος Νίκας υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια.
Εξελικτικά τον Μάϊο 2020, ως εκλεγμένος πλέον Περιφερειάρχης έρχεται στα Φιλιατρά, επισκέπτεται τις αδρανοποιημένες αλλά συντηρημένες το έτος 2010 εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Φιλιατρών κι εκεί τονίζει παρουσία της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας πως εφόσον οι κτιριακές αυτές υποδομές παραχωρηθούν στο Δήμο Τριφυλίας, θα πρέπει να γίνει μια μελέτη από την πλευρά του Δήμου για την αξιοποίησή τους και την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής. 
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με παρεμβάσεις τους οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στον κο Νίκα, στους επικεφαλείς των παρατάξεων του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου, ζητάνε την άσκηση συμμετρικής διοικητικής πολιτικής στην πόλη των Φιλιατρών και απαιτούν αυτό που δικαιούνται, αυτό που προυπήρχε μέχρι πρότινος και έχει καταργηθεί, ώστε να πάψει η ερημοποίηση των Φιλιατρών. Ζητάνε το άνοιγμα του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, που προυπήρχε προτού η ΔΑΟΚ ιδρυθεί. Ζητάνε τη δημιουργία Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων στα Φιλιατρά, διότι εδώ υπάρχει το Φιλιατρινό φράγμα και οι Κρατικές Γεωτρήσεις. Όλες αυτές τις υπηρεσίες, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ζητάμε να μπούνε στον ΟΕΥ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επιπλέον, σε ότι αφορά τον Οργανισμό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ζητάνε την επαναλειτουργία των δομών του στα Φιλιατρά (πρώην ΚΕΓΕ). 
Ανάλογα υποστηρικτικά αιτήματα υπήρξαν από συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας. Αναφέρουμε επίσης και την ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών κατόπιν εισηγήσεως των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, που αποδέχεται και υποστηρίζει τις ανωτέρω θέσεις μας.
Η παραπάνω αναδρομή στα γεγονότα δεν γίνεται για να γεμίσουμε τις κόλλες το χαρτί με λέξεις ανούσιες. Γίνεται για ν΄ αποδειχθεί, όπως κι αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι ο κος Περιφερειάρχης δεν είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του σε σχέση με τις δομές που αναφέραμε, γιατί αν είχε θα το έκανε τουλάχιστον προεκλογική εξαγγελία. Στην δε δεύτερη επέμβασή του θα πρότεινε από την πλευρά της Περιφέρειας συγκεκριμένες διοικητικές πρακτικές για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου. Ο δε Δημοάρχοντας Τριφυλίας, σε κόσμους άλλων διαστάσεων, σε αυτούς των απευθείας αναθέσεων και της διόγκωσης των εξόδων, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε! Απεναντίας ξέρει πολύ καλά να στήνει ψηφοθηρικούς
μηχανισμούς.
Ξαφνικά! τον Απρίλη του 2021 εμφανίζεται ο κος Νίκας όπου πλαισιωμένος από τον κο Μαντά βουλευτή ΝΔ Μεσσηνίας και τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κο Πετρόπουλο, να μας ανακοινώνει την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά, με στόχο την κατάρτιση των αγροτών σχετικά με τις γεωργικές καλλιέργειες.
Ο κος Νίκας δεν γίνεται συγκεκριμένος για το είδος σχολής που θα φτιάξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Αναφέρουμε ότι οι υπάρχουσες γεωργικές σχολές (ΕΠΑ.Σ) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι οι εξής:
 “Αβερώφειος” Λαρίσης, ειδικότητες: Αγροτικών μηχανημάτων και Ζωοτεχνίας
 “Συγγρού” Αθήνας, ειδικότητες: Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου
 Καλαμπάκας, ειδικότητες: Τεχνιτών ξυλογλυπτικής – Διακοσμητικής επίπλων
 Ιωαννίων, ειδικότητες: Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας
 Νεμέας, ειδικότητες: Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας
 Κρήτης, ειδικότητες: Θερμοκηπιακών Κατασκευών & Καλλιεργιών
Η συγκεκριμένη Γεωργική Σχολή θα έχει τις ίδιες προδιαγραφές; θα είναι ΕΠΑ.Σ; θα είναι διετούς φοίτησης όπως οι αντίστοιχες γεωργικές σχολές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ή μήπως θα είναι κάτι το καινούριο; Μήπως θα έχει σχέση με χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ; με ότι σημαίνει αυτό. Ερωτάται ο κος Νίκας: στην εξαγγελία του αυτή, έχει λάβει υπόψη του τις αλλαγές στη Νομοθεσία (Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής εκπαίδευσης, Κατάρτισης και δια βίου μάθησης) βάση του Ν. 4763/2020 και που αφορούν και τη γεωργική εκπαίδευση στην Ελλάδα; Τονίζουμε ότι με τις υπάρχουσες αλλαγές, εμφανίζονται ιδιώτες σχολάρχες και στην γεωργική εκπαίδευση κι αυτό σημαίνει υποβάθμιση των δημοσίων εκπαιδευτικών υποδομών.
Μάζευε κι ας ειν΄ και ρώγες, λέει ο λαός.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ σέβονται τη λαϊκή σοφία και κατά συνέπεια μαζεύουν και τις ρώγες για το συμφέρον της πόλης τους. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να απαιτούμε αυτά που αξίζουν στην πόλη, αυτά που της πρέπουν. Και για να μην ξεχνιούνται οι ασκούντες διοίκηση, τα Φιλιατρά είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα γεωργικής παραγωγής στην Ελλάδα. Οι αγροτικές υπηρεσίες πρέπει να βρίσκονται δίπλα στον παραγωγό ώστε να μη δημιουργείται ένας νέος υδροκεφαλισμός στους Καλλικρατικούς Δήμους.
Με σημείο αναφοράς την ανωτέρω θέση τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δεν απεμπολούν τα αιτήματά τους που είναι και αιτήματα της Φιλιατρινής κοινωνίας αναφορικά με την δημιουργία της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων στα Φιλιατρά. 
Χαιρετίζουν τη δρομολόγηση του ανοίγματος του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Φιλιατρών κι απαιτούν την έμπρακτη στήριξή του από την ΔΑΟΚ Τριφυλίας. 
Γνωρίζουμε στους κατοίκους της πόλης πως ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είχε αποφασίσει από τον Δεκέμβρη του 2020 την επαναλειτουργία του στα Φιλιατρά, έπειτα από αίτημα των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και τοπικών Συλλογικοτήτων. Στέλνει από 1-6-2021 Γεωπόνο – υπάλληλό του, τον οποίο και καλωσορίζουμε προκειμένου να οργανώσει εξαρχής τη λειτουργία της δομής αυτής. Ενδεχόμενες αφαιρέσεις υλικοτεχνικής υποδομής από τα Φιλιατρά και μεταφοράς τους στο πρόσφατα δημιουργηθέν ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην έδρα του Δήμου ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ!
Στα Φιλιατρά πλέον κάτι συμβαίνει. Δεν είναι όλοι ίδιοι με διαφορετική ετικέτα. 
Υπάρχουν τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ που είναι όντως διαφορετικά και παλεύουν ανιδιοτελώς για την αναβάθμιση της ρημαγμένης πόλης. 
Οι στοιχειώδεις κανόνες άρτιας οργάνωσης μιας οποιαδήποτε υπηρεσίας, απαιτούν το μη διαμελισμό της. 
Οπότε, ο κατά τ΄ άλλα συμπαθής υπάλληλος – γεωπόνος του Δήμου Τριφυλίας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, πρέπει να επιστρέψει στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών. Ταυτοχρόνως δε θα αναβαθμιστούν και οι προσφερόμενες υπηρεσίες από το συγκεκριμένο υπάλληλο προς τους πολίτες. Η συγκεκριμένη μεταφορά είναι καθοριστικότατη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ταυτόχρονα είναι και μια πράξη διοικητικής ομογενοποίησης σε μια διαμελισμένη υπηρεσία. Εδώ να τονίσουμε ότι: η έδρα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, ήταν από ιδρύσεως της μέχρι τον Ιούλιο του 2020 στα Φιλιατρά. Μετά την μετακίνηση της πρώην Διευθύντριας στην ΔΑΟΚ Τριφυλίας και τον ορισμό αντικαταστάτη της, η έδρα της υπηρεσίας αυτής πήγε στην Κυπαρισσία, με ότι σημαίνει αυτό για τα Φιλιατρά μας! Συντοπίτες/τισες, άλλο ένα από τα έργα του σημερινού Δημοάρχοντα, ο οποίος είναι και Φιλιατρινός!!!
Για το ζήτημα της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Τριφυλίας – Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφορικά με την ανάπλαση Πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών με τον τρομακτικό προϋπολογισμό έργου: 3.286.000,00 ευρώ!!! τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ σας τονίζουν: ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΛΛΙΩΣ κε Περιφερειάρχη και κε Δημοάρχοντα!!! Οι σκοπιμότητες, σε συνάρτηση με τις ιδιοτέλειες τυφλώνουν, καταστρέφοντας τα οράματα.
Η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ είναι μονόδρομος!
Φιλιατρά, 16 Ιούνη 2021
Για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Βασίλης Σπυρόπουλος
Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα