Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Οι πιο επικίνδυνες παρενέργειες από συμπληρώματα απώλειας βάρους


Τα συμπληρώματα απώλειας βάρους μπορεί να σε βοηθάνε να χάσεις γρηγορότερα κιλά αλλά κρύβουν ορισμένους κινδύνους για την υγεία σου.
Για την απώλεια κιλών, η ενδεδειγμένη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσεις είναι μία δίαιτα σε συνδυασμό με άσκηση. Μπορεί να είναι ένας επίπονος συνδυασμός αλλά είναι υγιής και αποτελεσματικός. Ωστόσο, πολλοί προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία απώλειας κιλών με τη χρήση συμπληρωμάτων που είναι φτιαγμένα γι αυτό το σκοπό. Αν και αυτά τα χάπια, ροφήματα, τσάγια ή οτιδήποτε άλλο μπορούν όντως να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά, πολλά από αυτά τα προϊόντα κρύβουν απροσδόκητες παρενέργειες.
Σύμφωνα με την Mayo Clinic, τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα που υποστηρίζουν ότι θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, δεν επιβλέπονται από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Κάποια, μάλιστα, δεν είναι καν πιο αποτελεσματικά από τις συνήθεις στρατηγικές απώλειας κιλών.
Οι 5 πιο επικίνδυνες παρενέργειες των συμπληρωμάτων απώλειας βάρους
1. Πεπτικά προβλήματα
Εάν έχετε πάρει συμπληρώματα στο παρελθόν που μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει πεπτικά προβλήματα, φούσκωμα ή δυσκοιλιότητα . Όλες αυτές οι αναμενόμενες συνέπειες μπορεί να μην σοκάρουν οποιονδήποτε έχει κάποιο ιστορικό εξερεύνησης αυτών των συμπληρωμάτων. Σύμφωνα με την clinic Mayo , κάθε είδους συμπληρώματα απώλειας βάρους που περιέχουν το δραστικό συστατικό orlistat προκαλούν συνήθως λιπαρή απόρριψη από τον πρωκτό.
2 Άγχος
Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι τα διεγερτικά μπορούν να βοηθήσουν το μεταβολισμό σας και να κάψετε τα κιλά. Αν και αυτό το είδος χημικής ουσίας βοηθά στην εκκίνηση και στην απώλεια βάρους, μπορεί να αισθανθείτε σοβαρές κρίσεις άγχους, ειδικά εάν παίρνετε υψηλές δόσεις αυτού του στυλ συμπληρώματος. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας , το πικρό πορτοκάλι, η καφεΐνη , η περίφημη εφεδρική διέγερση απώλειας βάρους και πολλά άλλα μπορούν να εκτροχιάσουν σοβαρά οποιονδήποτε στόχο απώλειας βάρους χάρη σε αυτήν την απροσδόκητη συνέπεια. Επομένως, φροντίστε να αποφύγετε αυτήν την ψυχολογική παρενέργεια την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε βοήθεια για απώλεια βάρους.
3. Αϋπνία
Όταν θες να ασχοληθείς σοβαρά με την απώλεια βάρους, μπορείς να επιλέξεις να απευθυνθείς απευθείας στον γιατρό σου και να ζητήσεις κάποιο συνταγογραφούμενο φάρμακο για την απώλεια βάρους. Αυτά τα χάπια καταστολής της όρεξης έχουν λάβει την έγκριση από το FDA, αλλά αν ακολουθήσεις αυτήν τη διαδρομή, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις μια ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν θα μπορούσες ποτέ να συσχετίσεις με συμπληρώματα - την αϋπνία.
Σύμφωνα με την Κλινική Cleveland , ένα ευρύ φάσμα συνταγογραφούμενων κατασταλτικών φαρμάκων μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τον κύκλο ύπνου σας και να σε κρατήσει ξύπνιο όλη τη νύχτα. Γι αυτό, μην θεωρείς δεδομένο τον καλό ύπνο σου.
4. Ακανόνιστος καρδιακός παλμός
Όταν σκέφτεστε τη βιταμίνη D, μπορεί να μην την συνδέσετε αμέσως με την απώλεια βάρους, αλλά αυτή η βιταμίνη έχει μετατραπεί κάπως σε συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Ενώ η βιταμίνη δεν έχει καμία σχέση με το βάρος, ορισμένα παχύσαρκα άτομα βρέθηκαν να έχουν έλλειψη θρεπτικών συστατικών, προκαλώντας αρκετές εταιρείες να τη χρησιμοποιούν ως δραστικό συστατικό στα φάρμακά τους για την απώλεια βάρους. Εάν πάρετε ένα συμπλήρωμα που βασίζεται στη βιταμίνη D, να περιμένετε να εμφανίσετε αρρυθμία.
5. Πέτρα στα νεφρά
Όπως και η βιταμίνη D, ορισμένοι έντονοι διαιτολόγοι έχουν λανθασμένα συσχετίσει την πρόσληψη ασβεστίου με την απώλειας βάρους. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα άτομα αυξάνουν τα συμπληρώματά τους που περιέχουν το μέταλλο, θέτοντάς τα σε άμεσο κίνδυνο να εμφανίσουν πέτρες στα νεφρά. Αποφύγετε αυτήν την απροσδόκητη παρενέργεια και αποφύγετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα με βάση το ασβέστιο που παρουσιάζεται ως λύση απώλειας βάρους.   ΠΗΓΗ: eatthis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα